Sirotkin že v 2014 pri Sauberju

Avtor prispevka: , objavljeno 22. julija 2013 .

Prejšnji teden so pri Sauberju oznanili partnerstva s tremi ruskimi podjetji, pri čemer je svojo priložnost dobil tudi Sergej. Sirotkin je namreč postal član razvojnega programa ekipe, s čimer se pripravlja na dirkaško sezono 2014. Seveda le 17-letnik nima veliko izkušenj z enosedežniki, a kot sam pravi ima dovolj časa: »Trenutno sem morda malo premlad in neizkušen, a do prihodnje sezone se lahko marsikaj spremeni.

Pred mano je več kot pol leta časa, da se dobro pripravim, če bom le imel na voljo dober pripravljalni program. Torej ne verjamem, da bo to pretežko.« Sirotkin torej ne želi izpustiti programa formule ena iz rok, saj takšne priložnosti ne dobiš ravno vsak dan: »To je neverjetna priložnost. Morda bi lahko še eno leto vozil v seriji World Series, a potem morda ne bo več te priložnosti. Ne verjamem, da bi kdo na mojem mestu lahko rekel, da hoče ostati v World Series.«

Naj za konec omenimo, da Sirotkin trenutno v Formuli Renault 3.5 zaseda deveto mesto. Prejšnji konec tedna pa je v Spielbergu zasedel četrto mesto na drugi dirki.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

51 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje