Sirotkin rezervni dirkač moštva Renault

Avtor prispevka: , objavljeno 27. februarja 2019 .

Nekdanji dirkač moštva Williams Sergey Sirotkin se je vrnil k Renaultu v vlogi rezervnega dirkača. Rus je sicer že bil član francoskega moštva v letih 2016 in 2017 v vlogi rezervnega dirkača.

Pred sezono 2018 se je pridružil moštvu Williamsa vendar po precej podpovrečni sezoni v kateri je osvojil le točko so ob koncu sezone prekinili sodelovanje. Ob naznanitvi sodelovanje je povedal:

“Zelo sem vesel, da se ponovno vračam v moštvo Renault in s tem tudi v Formulo 1. Z moštvom se že zelo dobro poznam, saj sem tu preživel celotno sezono 2017. Veliko se bom lahko sedej naučil o njihovem napredku v zadnjih dveh sezonah, v prejšnji sezoni smo bili namreč tekmeci tako, da nisem mogel videti njihovega dela od blizu.”

“Sodeloval bom z Nicom Hulkenbergom katerega že poznam in Danielom Ricciardom, izjemnim dirkačem s katerim še nisem imel možnosti takšnega sodelovanja.”

Jack Aitken, ki je to vlogo opravljal do sedaj bo postal njihov testni dirkač ob tem pa bo nastopal tudi v Formuli 2.

“Veseli smo, da lahko sedaj potrdimo našo celotno dirkaško zasedbo za prihodnjo sezono,” je dejal vodja moštva Cyril Abiteboul. “Gre za zelo močno in izkušeno zasedbo.”

“Nico in Daniel sta zelo zanimiva kombinacija, zadaj pa imamo še tri zelo močne člene – Sergeya, Jacka in Guan Yuja. Sergey je dirkač, ki je že izkusil nastopanje v Formuli 1, njegovo znanje bo zelo pomembno pri našem napredku.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish