Sirotkin: Izgledali smo kot idioti

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2018 .

Dirkač Williamsa Sergey Sirotkin je po dirki dejal, da je on in njegova ekipa na dirki izgledala zelo neumno. Rus in njegov moštveni kolega Lance Stroll sta dirko v Bahrainu začela kot osemnajsti oziroma devetnjasti, končala pa na šestnajstem in sedemnajstem mestu, Kanadčan pred Rusom. Čeprav dirkalniku manjka hitrosti, saj je bil počasnejši kot lani, ruski dirkač poizkuša ostati optimističen.
“Bila je zahtevna dirka, po zahtevnem vikendu. Vem, da na zunaj izgledamo kot idioti, to mi je povsem jasno. In že dejstvo, da poizkušam najti kaj pozitivnega v tem se sliši čudno. Toda res vidim pozitivne stvari.”
“Deloma zaradi sebe, deloma zaradi dela, ki sem ga naredil ta vikend kot dirkač. Naučil sem se nekaj novega kot dirkač in naučili smo se kot ekipa. Vidim nekaj pozitvnih stvari. Res je. V dirki smo izgledali slabo, verjetno še slabše kot na kvalifikacijah. Bolje, da sploh ne pomislim na to. ”
“Toda dobra stvar tega je, da tudi če smo šli na slabše in sobote na nedeljo pa zdaj vsaj bolje razumemo stvari. ”

Sirotkin je dejal, da je slaba forma ekipo zelo presenetila,
“Če pogledamo dirkalnik vidimo, da izgleda zelo natančen. To jasno vemo. Za nas je presenečenje, da ni rezultatov, ki bi si jih želeli.”

Tehnični direktor ekipe Paddy Lowe je dejal, da ima težave s tem, da ne more priti problemu do dna, da bi ugotovil kaj točno je narobe s celotnim paketom. Ob tem poudarja, da mora ekipa stopiti skupaj.
“Velliko je stvari, ki jih je potrebno razumeti. Zelo se moramo potruditi, da odpravimo težave. Imamo pa zdaj vsaj več podatkov. Nekaj gre narobe že od Avstralije, že takrat ni bilo vse vredu. Videli bomo kaj se lahko naučimo preden pridemo na Kitajsko. ”

“Stvari niso jasne. Če bi bile ne bi bili tu kjer smo in ne bi imeli teh težav. Ne izgledamo dobro. Sedaj je čas, ko moramo res stopiti skupaj kot ekipa, narediti naše delo in videti kje bomo na Kitajskem

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish