Sin Michaela Schumacherja v F1 že prihodnji sezono?

Avtor prispevka: , objavljeno 12. septembra 2018 .

Formuli ena se prihodnjo sezono obeta senzacionalna posodobitev dirkaške vrste, saj bi se med novinci na štartu prve dirke lahko znašel Mick Schumacher, sin legendarnega Michaela Schumacherja.

Mick letos dirka v Formuli 3, kjer je zmagal na šestih izmed zadnjih deset dirk, za njegove usluge pa se zanimajo v Red Bullovem moštvu Toro Rosso, kjer še vedno iščejo zamenjavo za Pierra Gaslya.

Daniel Ricciardo je letos presenetil z napovedjo prestopa iz Red Bulla k Renaultu, moštvo avstrijskega proizvajalca energijskih pijač pa je tako moralo povišati Gaslya, še preden so izbrali njegovega naslednika.

Kdo bo dirkal za Toro Rosso v sezoni 2019 tako še ni znano, saj tudi Brendon Hartley še nima pogodbe, tako pa bi se lahko zgodilo, da bi nastopali z dvema novima voznikoma.

Mick Schumacher je na zadnjih dirkah Formule 3 navdušil ter sprožil val navdušenja, ter ugibanj, kdaj bo vstopil v Formulo 1.

19-letnemu Nemcu so sicer odprte vse poti, toda, da bi dobil superlicenco za nastop v prvenstvu F1, mora v zaključku sezone osvojiti stopničke, ter zbrati 20 točk za superlicenco, oboje pa bi mu moralo uspeti glede na nedavno formo.

Red Bull naj bi mu v vsakem primeru ponudil pogodbo do konca sezone 2020, četudi bo naslednjo sezono moral dirkat v Formuli 2.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish