Sin Enza Ferrarija podpira revolucijo v Maranellu

Avtor prispevka: , objavljeno 29. decembra 2014 .

Edini živeči sin Enza Ferrarija, Piero je izrazil podporo Sergiu Marchionneu pri njegovi revoluciji v Ferrariju. Namreč v novi eri turbo motorjev se je v formuli ena vse skupaj zelo premešalo, kjer pa pri Ferrariju niso imeli veliko sreče. Vodstvo ekipe iz Maranella je v svoje roke vzel Marchionne, ki pa je zagnal pravo malo kadrovsko revolucijo, a Piero Ferrari ga, za razliko od veliko drugih, pri tem podpira: “Govori odkrito in deluje pošteno, v svoje delo pa ne vključuje politike.

Podobno je moj oče naredil leta 1961, ko je odpustil sedem vodilnih in pričel znova z mladim Maurom Forghierijem. Moj oče bi razumel Marchionneja. Moram pa reči, da Marchionne hitro rešuje težave in močno dela na tem. Kljub temu bi ju težko primerjal med seboj, saj sta z Enzom živela v različnih časovnih obdobjih.” Za konec je Piero povedal tudi nekaj vzpodbudnih besed o Vettlu, ki bo po njegovem izboljšal ekipo: “Vettel nima menedžerja, živi na svojih nogah in to zelo realno. Štiri naslove ne osvojiš po naključju, poleg tega pa ne verjamem, da je izgubil kaj talenta.”

Povsem za konec je Ferrari dodal, da je pred sezono 2015 zelo optimističen, upoštevajoč koliko čudežev pač lahko sprejme današnja formula 1.

Foto: Ferrari