SIMONE RESTA, vodja oddelka šasije FERRARIJA, odhaja v HAAS

Avtor prispevka: , objavljeno 5. decembra 2020 .

Ferrari ponovno prenavlja svoj tehnični oddelek ekipe. Simone Resta bo zapustil Maranello in bo v bodoče delal za partnerja Scuderie ekipo Haas. Njegov položaj vodilnega za šasijo bo prevzel Enrico Cardile, ki je prej skrbel za razvoj dirkalnika. Šef motornega oddelka ostaja Enrico Gualtieri, oddelek aerodinamike pa bo vodil David Sanchez.

O zadnjem prestrukturiranji tehničnega oddelka je Mattia Binotto, šef ekipe Ferrari, povedal: “Naša struktura se nenehno spreminja. Nahajamo se pred nalogo, saj leta 2022 prihaja nova generacija dirkalnikov in to so izzivi, katerim moramo pristopiti zelo pragmatično. Zadnje spremembe gredo z roko v roki s prestrukturiranji, s katerimi smo pričeli pred nekaj meseci. Poleg tega želimo ustvariti več sinergij z ekipo Haas. Zaradi tega je smiselno, da bo Simone okrepil Haas, kjer bo z delom pričel januarja prihodnje leto.

Novi šef oddelka šasije pri Ferrariju bo po dohodu Reste k ekipi Haas postal Enrico Cardile.

Da se bo Haas sedaj še bolj približal Ferrariju, ni skrivnost in Binotto tega tudi ne skriva. “Simone, ki sem mu zahvaljujemo za njegovo delo, bo znotraj novega ekipe, ki se je dolgoročno zavezala Formuli 1, imel pomembno vlogo. In to bo samo okrepilo že tako močan odnos s Ferrarijem, tudi z dejstvom, da bo za njih v prihodnjem letu dirkal Mick Schumacher, član Ferrarijeve akademije mladih dirkačev.” Za Resto ta rošada ni nič novega. Ko je Alfa Romeo vstopil pri Sauberju, je enkrat že potoval od Ferrarija do partnerske ekipe. Leta 2019 pa se je znova vrnil v Maranello.

Pri tem pa je Resta pravi staroselec Ferrarija. Po začetkih v Formuli 1 pri ekipi Minardi, je že leta 2001 prestopil k Ferrariju in bil udeležen pri razvoju dirkalnikov Michaela Schumacherja. Sedaj bo 50-letnik pri Haasu poskrbel za hitrejši dirkalnik njegovega sina Micka Schumacherja.     

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish