Simona prvič zapeljala dirkalnik formule ena

Avtor prispevka: , objavljeno 27. aprila 2014 .

Simona De Silvestro je v Fioranu prvič v karieri vozila dirkalnik formule ena. Priložnost ji je ponudillo moštvo Sauber, kateremu se je letos pridružila s ciljem, da kot prva ženska po letu 1992 (Giovanna Amati), prihodnjo sezono nastopi na dirkah za svetovno prvenstvo.

25-letna Švicarka je s Sauberjevim dirkalnikom iz sezone 2012 odpeljala 112 krogov po stezi v Fioranu, časov pa moštvo na žalost ni razkrilo.

“Čeprav je vožnja dirkalnika formule ena nekaj posebnega, nisem bila preveč živčna,” je povedala Simona, ki v Fioranu kroge nabira tudi danes.

“Bolj sem se osredotočala na to, kaj vse bi morala delati, kot dirkačica. Toda po inštalacijskem krogu sem dojela, da je to moj prvi krog v dirkalniku formule ena in da je to nekaj posebnega. Na meni je največji vtis naredila količina podtlaka ter zaviranje. Ko sem vozila prvi krog, so bile zavore hladne pa so me pojemki vseeno presenetili. G-sile so precej večje, kot sem jih bila vajena v dirkalniku serije IndyCar.

Na splošno sem zadovoljna s prvim dnevom. Predvsem sem se posvečala gumam oziroma temu, kako iz njih izvleči največ. Vsakič, ko sem zapeljala na stezo sem se naučila nekaj novega o obnašanju dirkalnika. Zdaj že čutim kje imam skrite zaloge in kako jih lahko še dodatno izkoristim. Fizično se počutim dobro, saj sem se na to testiranje pripravljala nekaj mesecev. Trdo sem vadila in trening se mi je očitno obrestoval,” je prvi dan za volanom dirkalnika opisala De Silvestrova.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish