Silverstone bi letos gostil 12 dirk

Avtor prispevka: , objavljeno 26. julija 2020 .

Šef britanskega dirkališča Silverstone, Stuart Pringle je razkril, da so Formuli 1 ponudili izvedbo dvanajstih dirk v letošnji sezoni, s čimer bi prvenstvu pomagali izpeljati sezono, okrnjeno zaradi izbruha koronavirusa.

Silverstone bo 2. in 9. avgusta gostil dve dirki letošnjega prvenstva, VN Velike Britanije in VN 70. obletnice F1. Dirkači so že odpeljali dve dirki na avstrijskem Red Bull Ringu, ter eno na madžarskem Hungaroringu, z dvema dirkama v Silverstonu pa bo tako odpeljanih pet dirk. Pogoj, da FIA prizna svetovno prvenstvo je vsaj osem dirk, nedavno pa so bile na koledar dodane še dirke na Portuglaskem, Nemčiji ter Imoli, s čimer smo dobili trinajst potrjenih dirk, še dve v Bahrajnu in Abu Dabiju pa naj bi bilo potrjeni v naslednjih tednih.

“Na neki točki smo svojo stezo ponudili za obdobje nekaj mesecev,” je o organizaciji letošnjega koledarja razkril Pringle. “Kazalo je, da dirk letos ne bo, zato smo dejali, naj pripeljejo italijanske ekipe ter fante iz Pirellija, katere bi namestili za nekaj mesecev na našem dirkališču, kjer bi odpeljali dvanajst dirk. Precej hitro so se odločili, da bi to bilo malce dolgočasno, a so se nam kmalu znova oglasili in dejali, da bi bilo v veliko pomoč, če bi izpeljali dve dirki,” je še pojasnil.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish