Silux pokal – Krvavo potrebna popestritev dirk!

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2014 .

Zelo uspešna slovenska ekipa Lema Racing, ter znani IK Sport za letošnjo sezono skupaj s podjetjem Silux pripravljata zanimivo pokalno tekmovanje v gorskohitrostnih dirkah. Pokal Silux bo obsegal štiri dirke, ki bodo obenem štele tudi za slovensko gorskohitrostno državno prvenstvo, dirkači pa bodo na njih nastopali s šestimi pokalnimi Renault Clii dveh generacij, ter dvema Škodama Fabijama R2.

Da se bodo izkazali predvsem dirkači in ne dirkalniki, bodo močnejše avtomobile obtežili, tako da bo razmerje med težo in močjo vseh dirkalnikov enako.

Vseh pohval vredna popestritev slovenske dirkaške scene pa bo uživala tudi odlično medijsko pokritost, saj bo televizija Planet TV po vsaki dirki pripravila reportaže z veliko posnetki s proge in dirkalnikov, številne pogovore z dirkači in še nekaj drugih zanimivosti.

Pokal Silux bo potekal na GHD Gorjanci, Ilirska Bistrica, Lučine in v hrvaškem Buzetu. Znani pa so tudi že nekateri dirkači. Z Renault Cliom bodo nastopali Andrej Makarovič, Leon Vodopivec, Igor Žbogar, Željko Čumurdžič in Rok Vidmar. En Clio in obe Škodi pa še čakata na svojega dirkača.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj