Si je Verstappen izmislil težave s pogonsko gredjo?

Avtor prispevka: , objavljeno 27. marca 2023 .

Nekdanji šef moštva F1, Eddie Jordan verjame, da si je aktualni svetovni prvak Max Verstappen na VN Savdske Arabije izmislil težave s pogonsko gredjo, ker ga je premagal moštveni kolega Sergio Perez.

Nizozemec je dirko, po okvari pogonske gredi na kvalifikacijah, začel s petnajstega mesta in se nato prebil do drugega mesta, kjer je na okrog petih sekundah zaostanka do cilja sledil vodilnemu Perezu, v drugem dirkalniku ekipe Red Bull.

Dvakratni svetovni prvak je preko radijske zveze javil vibracije na zadku dirkalnika RB19, kakršne je čutil pred okvaro na kvalifikacijah, Perez pa je zlahka ostal v vodstvo na varni razdalji.

V zadnjem krogu je Verstappen sicer uspel postaviti najhitrejši krog dirke, katerega je dotlej držal Mehičan, kar je namigovalo, da bi lahko vozil hitreje, toda Jordan meni, da mu je bilo naročeno, naj Pereza ne poskuša prehiteti, glede na to, da je dirko začel z najboljšega štartnega položaja, saj bi sam, če bi bil v čevljih Christiana Hornerja, svojemu dirkaču ukazal enako.

“Mislim, da si je Max izmislil nekaj glede pogonske gredi, da bi ohranil svoj obraz,” je dejal Jordan. “Povsem sem prepričan, da mu je bilo še pred dirko pojasnjeno, da je Checo na pole positionu in če bo vodil na dirki, ga ne sme prehiteti. To je moje mnenje, saj če bi jaz vodil ekipo, bi mu pred dirko povedal točno to. Ni treba biti Einstein. Max je, po mojem mnenju, našel dober izgovor, torej pogonsko gred.”

Z Jordanom pa se ne strinja nekdanji dirkač David Coulthard, ki je spomnil na lansko dirko v Braziliji, kjer Max ni upošteval navodil moštva in vrnil položaja Perezu. “Mislim da je Max dokazal, da vedno izrazi svoja čustva in si ne izmišljuje ničesar,” je dejal Škot. “Slišali smo ga spraševati glede najhitrejšega kroga in ko so mu dejali, naj o tem ne razmišlja, jim je odvrnil, da vendarle razmišlja tudi o tem. Zelo dobro se spomni zadnje dirke sezone 2021, ko sta bila z Lewisom Hamiltonom izenačena do polovičke točke in ena točka za hiter krog bi lahko na koncu odločala o naslovu prvaka. Od Maxa bi zahtevali veliko, kar so ugotovili lani v Braziliji.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj