Sete Gibernau: Marc Marquez je najboljši dirkač vseh časov

Avtor prispevka: , objavljeno 7. januarja 2023 .

Marc Marquez bo v sezoni 2023 lovil sedmi naslov svetovnega prvaka MotoGP, a bo po poškodbah in dolgotrajnem okrevanju v preteklih dveh letih, po mnenju Seteja Gibernaua, za to moral predvsem premagati svojo psiho. “Zanimivo bo videti, kako se bo soočil z novim nasprotnikom – svojo psiho. Za Marca je to nekaj novega, saj še nikoli ni bil v takšnem položaju. V glavo se mu bodo prikradle misli, zaradi katerih bo ravnal drugače, kot ponavadi.”

Gibernau je dirkača Honde v pogovoru za italijansko Gazzetto dello Sport sicer označil za najboljšega dirkača vseh časov in dodal, da ima pred sabo še nekaj sezon. “Če bi moral izbrati najboljšega dirkača, bi moral izbrati Marqueza. Z mojega stališča je junak in najboljši dirkač vseh časov in mislim, da ima pred sabo še nekaj sezon, ko bo lahko dirkal na najvišjem nivoju. Če bo šlo vse po načrtih, bomo letos po dolgem času Marca v vrhu prvenstva videli že od samega začetka, vendar pa bo veliko odvisno tudi od Honde. Videti je, da imajo težave. Če jih ne rešijo, bo z njihovim motorjem tudi Marc težko zmagal. Tako kot Yamaho, tudi Hondo čaka še veliko dela, da se izboljšajo.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

34 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
Franjo Velepič
1 leto pred

Marc je predvsem nevaren sam sebi. Zalogo športne sreče je že zdavnaj pokuril, sledili so padci, ki so imeli za posledico poškodbe. Še vedno pa želi biti prehiter, to pa se ne izzide vedno brez neželjenih posledic.

Predrag Marić
1 leto pred

Drzi.

Goran Nemac
1 leto pred

In najbolj pokvarjen dirkač vseh časov

Peter Veber
1 leto pred

Honda brez njega ne bo več prvak

Franci Petek
1 leto pred

93mm je dorna vse podarila na pladnju,2015 so dorna,93 in 99 združno prevarali Vale Rossija.Bil je ob 10 naslov,za mene je Vale Rossi najboljši dirkač motogp v zgodovini.

Jurič Zvonko
1 leto pred

Takoj za Dr. ROSSI-jem

Lucia Castillo
1 leto pred

A ne lovi kao 9 naslov? Ma ga ne bo docakal, ker karma sem mu mascuje za leto 2015.

Tamen Severin
1 leto pred

Rezultat prepotence in brezobzirnosti. Karma!

Simon Jezeršek
1 leto pred

Franci Petek ne pozabimo da so spremenili pravilnik za njega ob vstopu v elitni razred…. da se je dečko lahko takoj usedu na tovarnisko repsolko….

Ivan Blatnjak
1 leto pred

Franci Petek samooklicani doktor ogabnez in nevem komo so posebej gume vozili sln aroganten. Ne glej skozi navijaške oči

Niko Potočnik
1 leto pred

Lucia Castillo se strinjam

Matija Zavrl
1 leto pred

Mark da kej pokaže more met najboljši paket pod ritjo …to je zame delč od najboljšega vseh časov… zdele je že zivčn pa jokast k je honda v krizi… zato pa tiši k ducatiju počas… ampak upam da pr ducatiju niso tok neumni da ga vzamejo kdaj… on je svoje naslove osvoju in to je to… leta pa poškodbe so kle.

Matija Zavrl
1 leto pred

Gozdni Jožek od 93 je blo tega bistveno več.

Matija Zavrl
1 leto pred

Gozdni Jožek z yamaho 2004 dalje je več kot pokazov da zna pelat z nekonkurencno yamaho…in je takrt biaggiju pa seteju pa ostalim zapru usta ane?

Niko Razgorsek
1 leto pred

Ja pa ja je pa bolan v glavo to pa je. Tisto kar je počel v Sepangu bi mu morali vzet licenco. Rossi bi mu pa moral glavo razbit. To je edino prav za bolnika

Matija Zavrl
1 leto pred

Gozdni Jožek vsi majo grde poteze kdaj… od biaggia…gibernaua… rossi …ampak mark je pa velik velik nad vsemi kar se umazanih potez tiče … in na treningih ..kvalifikacijah (šlepanja itd) da o dirkah ne govorim k je mislm da je bla 2016 sezona vn Argentine k se je 93 v eni dirki večkrat zaletu v sotekmovalce kot zgorej omenjeni trije v celi karieri.

Beat Dolamič
1 leto pred

To si ti misliš…

Andrej Pelicon
1 leto pred

V Španiji da.
V svetovnem merilu pa neulovljivo The Doctor.

Oštir Miran
1 leto pred

Je bol zdaj pa ze 3 leta tema

Matija Zavrl
1 leto pred

Gozdni Jožek kaj bi blo … ČE bi blo, to pač nebova debatirala … če rossi v Valencii nebi padu bi biv 10x prvak… če nebi živcev zgubi 2015 sepang bi biv 11x prvak… me razumeš kaj hočm rečt…. pa Tut ni nujno to kar si napisu… na ducatiju je res pogoru rossi ampak na vseh ostalih motorjih je biv pa zmerej spredej… da ne rečem da je še vedno edini v zgodovini k je na “poltovarniski” nastro azzuro Hondi biv prvak…
Ucasih pa seveda…ni blo tok teh družabnih omreži da bi se to tok na veliko razpravlal… bom tko reku…mi nismo tok razpravlal…v padoku se je pa velik govoril…pa tiskovna sic vs. Lorenzo…se spovneš?
Kaj bi blo če bi blo to pa pač nebova ker je brezveze.

Boris Tešić
1 leto pred

Mark Pibernik okusil ga je zato ga pa ne mara

Simon Ravnikar
1 leto pred

Oštir Miran Ti si bolan

Semir Seki
1 leto pred

Franci Petek japek

Oštir Miran
1 leto pred

Simon Ravnikar kk ves bronhitis imam

Simon Ravnikar
1 leto pred

Sam v glavi

Semir Seki
1 leto pred

Franci Petek res je! Nism pa odrastu v japeka kot ti Lp

Robi Zver
1 leto pred

Marquez je najboljši dirkač vseh časov v številu padcev. Naj se kar veseli mislim da je pozabil že malo da je tukaj aktualni svetovni prvak iz Rossijeve akademije VR 46 Pecco z Ducatijem, ki mu bo še kako trd oreh.

Uroš Mejač
1 leto pred

E Sete……

Matjaz Bordon
1 leto pred

Gooooo 46 , bog motocillizma

Sergio Vidic
1 leto pred

Lucia Castillo v prvem stavku ae že vidi da se ti ne sanja..

Salvador Iztok
1 leto pred

Peter Veber boljsi od tvoje peskarja hahahahh

Salvador Iztok
1 leto pred

Peter Veber po cem?aja po pol posirion

Jan Škrjanc
1 leto pred

Itak da bo Španska ritka podprla Špansko Jokico.
Rossiju ni Markec niti do prstov na nogi.

Jure Furlan
1 leto pred

Kdaj sm že reku da NKOL VEČ…. pa so se smejal….. we will see SOON