SERGIO PEREZ: Samo pozdravil sem HELMUTA MARKA

Avtor prispevka: , objavljeno 7. decembra 2020 .

Sergio Perez še naprej upa na sedež v ekipi Red Bull. Če ekipa iz Milton Keynesa Mehičana ne bo vzela kot naslednika Alexa Albona, kateremu se sedež maje že pol sezone, bo rutiner Formule 1 vzel enoletni premor, kar je nedavno nazaj tudi potrdil.

Imam samo še eno opcijo in ta se ne nahaja več v mojih rokah. Čakam na odločitev ekip in na zadnje dirke se odpravljam osredotočen kot običajno, da prikažem dobro predstavo. Ostalo pa ni odvisno od mene,” tako 30-letni Mehičan v službi Racing Pointa, je bil tukaj v Bahrajnu viden v pogovoru s Helmutom Markom, kar je razumljivo hitro pogrelo špekulacije o njegovem morebitnem prihodu v bikovski hlev. Vendar pa je Perez pozneje na televiziji Canal Plus poudaril: “Samo sem ga pozdravil, o ničemer drugem se nisva pogovarjala. Kot že rečeno, se bodo odločili šele po finalu v Abu Dabiju, kdo bo sedel v njihovem drugem dirkalniku.

Albon, ki se bori za svoj sedež, je imel na VN Sakhirja zelo slabe kvalifikacije, Perez je bil tukaj bistveno boljši. Pred tem je Chrsitian Horner, šef ekipe Red Bull, še vedno poudarjal, da je Tajec v povprečju še vedno bližje Verstappnu kot je to bil njegov predhodnik Pierre Gasly. “Max merilno letvico postavlja zelo visoko in menim, da bi bilo za vsakega dirkača težko, da se v tem času pomeri z njim.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish