Sergio PEREZ: Na mizi imam VEČ OPCIJ za 2022

Avtor prispevka: , objavljeno 2. decembra 2020 .

Perez ima pred sabo še dve dirki z Racing Pointom pred odhodom, potem ko se je ekipa odločila za uporabo izstopne klavzule, da bi lahko podpisala s štirikratnim svetovnim prvakom Sebastianom Vettlom.

Po tem, ko so mu košarico najprej pri Williamsu, nato pa še pri Haasu in Alfi Romeu, je edina možnost za mehiškega dirkača, da ostane v Formuli 1, sedež pri Red Bullu, kjer pa se ne morejo odločiti, ali naj Alexu Albonu še dajo eno priložnost, ali pa morda res poskusijo z izkušenim Mehičanom.

Še vedno ni jasno, ali bo Alex Albon ostal član ekipe Red Bull. Kot njegova zamenjava se največkrat omenja prav Perez.

Na tiskovni konferenci Perez ni razkril ničesar novega glede sezone 2021, je pa povedal, da ima na mizi kar nekaj opcij za sezono 2022: “Z letom pavze resda izgubim nekaj stika s tekmovanjem, a dejstvo je, da se bodo v letu 2022 stvari drastično spremenile zaradi novih pravil, tako da ne bom izgubil veliko, tudi če izpustim prihodnjo sezono.

“Obstaja možnost, da bi bil rezervni dirkač, tudi o tem se pogajamo,” je dodal Perez. “Obstaja možnost, da postanem rezervni dirkač ene največjih ekip v F1. Nisem pa zelo prepričan, da bi v tem primeru potoval na vse dirke. Dirk je 23, jaz pa bi bil ves čas zdoma, vozil pa ne bi, kar mi seveda ne diši najbolj.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish