Sergio Marchionne: Srce se mi trga

Avtor prispevka: , objavljeno 4. maja 2016 .

Celih 81 točk je razlike med vodilno in drugo uvrščeno ekipo na lestvici konstruktorjev Mercedesom ter Ferrarijem. Razlika, kot pravi predsednik Ferrarija Sergio Marchionne, povzroča velike krče. V televizijskem pogovoru je bil jasen: “Zelo me boli, ko vidim kako Ferrari trpi.”

Po štirih dirkah od enaindvajsetih dirk letošnje sezone je izplen, ki ga ima Kimi Räikkönen, 43 točk. Po dveh trkih s Kvyatom je letošnja bera točk, ki jih ima Sebastian Vettel, le 33. Torej je bolečina in skrb, ki jo ima tradicionalna ekipa iz Maranella, popolnoma upravičena. Recimo lansko leto je bil zaostanek Vettla po prvih štirih dirkah za Hamiltonom le 28 točk. Nico Rosberg je imel po štirih dirkah le točko več kot Vettel.

Zato je Marchionne sprožil alarm. »Odkriti moramo, kje je težava. Osebno sem navajen Ferrarija iz časov svetovnih naslovov Michaela Schumacherja. In takšnega si ponovno želim.«

Kljub vsemu pa pravi, da v ekipo še vedno popolnoma zaupa in ve, da lahko postanejo veliko uspešnejši. Kot so nekoč, res da pred desetletjem, bili.

Foto: Ferrari