Senna je želel k Ferrariju

Avtor prispevka: , objavljeno 2. maja 2014 .

Predsednik Ferrarija, Luca di Montezemolo je prepričan, da bi Ayrton Senna svojo kariero končal pri ekipi iz Maranella.

Danes mineva dvajset let od tragične smrti Ayrtona Senne na VN San Marina v Imoli. Montezemolo je ob tej priložnosti spregovoril o svojem občudovanju Brazilca, ter njegovi želji po prestopu k Ferrariju.

“Vedno sem cenil Ayrtonov slog dirkanja,” je Montezemolo zapisal na spletni strani Ferrarija. “Kot vsi veliki šampijoni je tudi on imel neverjetno željo po zmagah. Vedno je stremel k popolnosti, neprestano se je želel izboljševati. Bil je izjemen na kvalifikacijah in še večji borec na dirkah, kjer je bil neizprosen.

Želel je prestopiti k Ferrariju in jaz sem ga želel v tej ekipi. Ko je pred dirko v Imoli prišel v Italijo, sva se 27. aprila srečala pri meni doma. Povedal mi je, da ceni naš upor zoper vse večji uporabi elektronskih pripomočkov, zaradi katerih sposobnosti dirkačev niso bile v ospredju. Na dolgo sva se pogovorila in povsem jasno mi je povedal, da želi kariero končati pri Ferrariju, potem ko je bil zelo blizu tega, da se nam pred nekaj leti pridruži.

Dogovorila sva se, da se kmalu spet srečava, da bi preučila, kako obiti pogodbene obveznosti, ki so ga vezale takrat. Strinjala sva se, da bi bilo moštvo Ferrari idealno okolje za nadaljevanje njegove kariere, ki je tudi po današnjih merilih bila izjemna in enkratna.

Žal pa nam je usoda v enem najbolj tragičnih koncev tedna v zgodovini formule ena vzela Ayrtona in Rolanda Ratzenbergerja.”