Šef Suzukijevega MotoGP moštva, Davide Brivio, prestopa v Alpine F1

Davide Brivio iz MotoGP prestopa v Formulo 1 k Alpine F1
Avtor prispevka: , objavljeno 6. januarja 2021 .

Davide Brivio, šef Suzukijevega MotoGP moštva, bo prestopil v Formulo ena, kjer se bo pridružil ekipi Alpine F1, kakor se bo v letošnji sezoni imenovala Renaultova tovarniška ekipa. Brivio je v svoji karieri sodeloval z Yamaho, kjer je moštvu pomagal osvojiti nekaj naslovov svetovnih prvakov, tudi Suzuki pa je v lanski sezoni popeljal na sam vrh prvenstva MotoGP.

Suzuki novice še ni uradno potrdil, to naj bi storili jutri, kljub temu pa več virov navaja, da bo vlogo šefa moštva v MotoGP zamenjal za podobno delovno mesto v Formuli 1. Trenutni šef moštva Alpine F1, Cyril Abiteboul, naj bi napredoval ter postal direktor Alpine, medtem pa je Marcin Budkowski prevzel vlogo direktorja moštva, kjer je zamenjal Jeroma Stolla, ki se je upokojil.

Brivio je poskrbel za uspešen prestop Valentina Rossija k Yamahi v letu 2003, z italijanskim dirkačem pa sta kovala uspehe naslednjih nekaj sezon, dokler ni odstopil in se po kratkem premoru vrnil v MotoGP, ko ga je k svojemu novemu projektu povabil Suzuki. Kdo ga bo zamenjal v taboru Suzukija pa še ni znano.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish