Šef RNF Yamahe: Sodelovanje z Rossijem je bila napaka

Avtor prispevka: , objavljeno 4. decembra 2021 .

Razlan Razali, šef moštva RNF Yamaha, je dejal, da je storil napako, ko je na enega izmed svojih motociklov posedel Valentina Rossija.

Ekipa se je do konca sezone imenovala Petronas SRT, Rossi pa je z njo v svoji zadnji sezoni dirkača MotoGP zabeležil tudi najslabšo sezono v karieri, saj niti ene dirke ni končal na stopničkah. Razali je priznal, da je v sodelovanje z devetkratnim svetovnim prvakom sicer dvomil, ko se legendarni dirkač v 2020 ni uspel konstantno potegovati za najvišja mesta. “Po pravici povedano, ne bi smel podpisati pogodbe z Valentinom. Bil sem skeptičen vse dokler ni na drugi dirki v Jerezu uspel priti do tretjega mesta, za Fabiom in Vinalesom. Dejal sem si, da morda pa vendarle zmore.”

Rossi je nato zbolel za virusom Covid19. “Potem so se rezultati poslabšali, a je bilo takrat že odločeno. Valentino je bil pod velikim pritiskom. Mladi dirkači so bili hitrejši, čeprav je vozil hitrejše čase krogov, kot v preteklosti. Toda to ni bilo dovolj. Želel je uspeh, srce in um sta bila pripravljena, toda telo ni sledilo ambicijam,” je dodal Razali, ki pa obžaluje tudi, da ni zgrabil pogodbe s Petronasom.

“Junija letos bi moral sprejeti ponudbo Petronasa, a sem želel izpogajati več denarja.” Petronas, malezijsko naftno podjetje, je napovedalo umik iz motociklističnih prvenstev, Razalijevo moštvo pa bo z Andreo Doviziosom in Darrynom Binderjem, nastopalo pod pokroviteljstvom WithU.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish