Šef Mercedesa se otepa “norih” teorij zarote

Avtor prispevka: , objavljeno 1. maja 2016 .

Dokler je Lewisu Hamiltonu v zadnjih dveh sezonah vse šlo po načrtih in je večji del tehničnih okvar pestil Nica Rosberga, ni nihče pomislil na morebitne sabotaže, toda letos se je sreča v taboru Mercedesa obrnila. Hamilton se je v Rusiji že spet ubadal s tehničnimi težavami, zaradi katerih je dirko začel z desetega mesta, njegovi navijači pa so sprožili pravo ofenzivo na družabnih omrežjih, v katerih moštvo Mercedes obtožujejo sabotaže.

Šef moštva, Toto Wolff, je takšne teorije označil za nore. “Seveda tega ne počnemo nalašč,” je povedal. “Moštvo je bilo na družabnih omrežjih močno očrnjeno z raznimi teorijami zarote. Moj odgovor nanje je, da takšnih teorij in njihovih avtorjev, ki mislijo, da bi škodovali svojemu dirkaču in nam je pridirkal dva naslova prvaka, sploh ne registriram. Ni nas pustil na cedilu in tudi mi ne bi njega pustili na cedilu. To je šport, ki je odvisen od mehanike in takšne stvari se dogajajo.

Pravzaprav smo na dirki imeli mehnično okvaro na Nicovem dirkalniku, ki nam je povzročala skrbi. Šlo je za težavo na sistemu za obnovo energije. V nekem trenutku je kazalo, da ne bomo končali dirke.

Ker hočemo imeti najboljši dirkalnik iščemo meje na šasiji, kakor tudi na motorju in zato zmagujemo na dirkah. Toda če meje iščemo dovolj daleč, jih tudi najdemo,” je pojasnil Wolff.

“Težko je jemati resno ljudi, ki ležijo v svoji postelji s prenosnikom na kolenih in ki pišejo takšna sporočila. Ne jemljemo jih resno. Vprašaš se, kaj se mota ljudem po glavi. Lewis je s to ekipo osvojil dva naslova prvaka in vedno mu poskušamo dati najboljše možnosti za dirko,” je dodal Wolff, ki pravi, da noče, da bi negativne objave vplivale na Hamiltonovo ekipo. “Razlog, zakaj odgovarjam na to je, ker želim zaščititi te fante. Komentarji so žaljivi do njih in to je nedopustno in nepošteno, žaljivo brez vsakršnega razloga. Če bo kdo izmed njih prebral te komentarje, bo lahko vse skupaj vzel preveč osebno, zato želim biti jasen. Cenimo vsakršen smiseln in resničen komentar, kritike pa jemljemo zelo resno.

Na zadnjih dirkah smo naredili nekaj napak in to, da smo Lewisa razočarali z motorjem, je ena izmed njih. Tega se zavedamo bolj, kot kdo drug,” je še dodal Wolff.

Foto: stern.de