Šef Honde: Nekateri so pozabili kdo je Marc Marquez

Avtor prispevka: , objavljeno 27. julija 2021 .

Alberto Puig, šef Hondine ekipe MotoGP, je dejal, da so očitno nekateri pozabili o kom govorijo, ko so govorili o zmožnostih Marca Marqueza ob vrnitvi.

Marquez je lani julija grdo padel in si zlomil desno roko, zaradi zapletov pa je prestal tri operacije in izpustil celotno sezono. Poškodba bi ga kmalu stala ne le kariere, temveč tudi roke, a se je borbeni Španec letos z dirko na Portugalskem vendarle vrnil, od takrat naprej pa je počasi krepil roko in se ob tem ubadal še s pomanjkanjem gibljivosti v desni rami, katero je zaradi pogostih izpahov operiral 7 mesecev pred nesrečo.

Dirkač Honde je na dirki za VN Nemčije presenetil številne gledalce, saj je na dirki vozil, kot da ne bi imel nobenih težav in zmagal, na dirkališču Sachsenring. Zahtevnejša steza v nizozemskem Assnu je razkrila, da ima osemkratni svetovni prvak še vedno fizične težave, vendar je bil napredek pri okrevanju očiten.

Marc Marquez je poletni premor izkoristil za dodatne treninge.

Marquez je nameraval med poletnim premorom povečati število treningov na motociklu, kar so potrdile njegove številne objave na socialnih omrežjih, kjer je pokazal, da je vadil tako na cestnem motociklu, kako tudi na motorju za motokros.

V taboru Honde sicer priznavajo, da je bila vrnitev težja, kot so pričakovali, vendar pa Puig verjame, da ima njegov varovanec v rokavu skritih še nekaj adutov. “Nekateri so malce pozabili, kdo je Marc Marquez,” je povedal v pogovoru za uradno spletno stran motogp.com. “Sam ne berem novic, saj me ne zanimajo, sem pa slišal, da so bili dani nekateri čudni komentarji glede njegove vrnitve in zmogljivosti. Ne vem, če razumejo za kakšnega kova dirkača gre. Marcova vrnitev je bila težja od pričakovane zaradi poškodbe in vsega, kar se je zgodilo. Kar dosega v trenutnem položaju je zares neverjetno, saj dirka z eno roko in pol. Jasno je, da ni v 100-odstotni formi, toda če je kakšen dirkač, ki mu lahko uspe, je to on. Tega ne govorim kot šef ekipe, temveč, kot nekdanji dirkač. Mislim, da ima veliko več potenciala, kot ostali dirkači.”

Honda naj bi po besedah Pola Espargaroja, Marquezovega moštvenega kolega, v drugi polovici sezone pripravila številne novosti in izboljšave.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish