Šef Ferrarija: Kimi se smeji in govori

Avtor prispevka: , objavljeno 20. februarja 2015 .

Šef moštva Ferrari, Maurizio Arrivabene je dejal, da je preprosto navdušen nad tem, kako se je ekipa zbrala pred novo sezono in kako pozitivno je to učinkovalo na Kimija Raikkonena, novopečenega očka.

Po številnih kadrovskih menjavah v moštvu, med katerimi je Arrivabene prevzel vodenje eipe iz Maranella, je po njegovih besedah moč čutiti precej boljše ozračje.

“Malo po malo se kaže, da so bile spremembe, ki smo jih storili, smiselne,” je dejal. “Z njimi se lahko člani moštva zdaj izrazijo, izkažejo svoje znanje in so na nek način osvobojeni. Zdaj pri svojem delu lahko pokažejo svojo strast do moštva in to je bila največja sprememba. Druga, ki sicer ni pravzaprav sprememba, je jasen cilj: strniti ekipo, brez kakršne koli politike, brez delitve na levo ali desno stran. Zdaj vsi stremimo k istim ciljem in na to sem ponosen. V luči rezultatov testiranj je v garaži moč čutiti, da je ozračje povsem drugačno,” je pojasnil Arrivabene, ki je Ferrarijevo “renesanso” orisal z zgodbico o Kimiju Raikkonenu. “Včeraj sem videl Kimija vsega nasmejanega in pomislil, da je to nekaj neverjetnega! In videl sem ga govoriti, govoril je! V nekem trenutku sem ga opazoval in si dejal: “To ni Kimi.” Vprašal sem ga: “Kimi, je s tabo vse uredu?” Odvrnil je, da je vse v najlepšem redu,” je še povedal Arrivabene, ki je dodal, da je Finca videl ležati pod dirkalnikom, kjer je pomagal mehanikom.

Foto: ferrari