Sedemkratni prvak za polom okrivil veter, Russell zanika razlike v dirkalnikih

Avtor prispevka: , objavljeno 20. aprila 2024 .

Lewis Hamilton je dirkaški konec tedna F1 v Šanghaju začel z obetavnim drugim mestom na kvalifikacijah za sprintersko dirko, na kateri je po agresivni obrambi v prvem ovinku 19 krogov dolge preizkušnje tudi nekaj časa vodil, naposled pa končal na drugem mestu.

Čeprav je na dirki, v nekaj več kot desetih krogih, za zmagovalcem Maxom Verstappnom zaostal za trinajst sekund, je v cilj pripeljal dve sekundi pred Perezom in Charlesom Leclercom, kar je Britancu dalo upanje, da lahko štrene pri vrhu meša tudi v nadaljevanju dirkaškega vikenda. Toda na kvalifikacijah za nedeljsko dirko za VN Kitajske je v štirinajstem ovinku zadnjega hitrega kroga prvega dela kvalifikacij storil napako, s katero je pristal na 18. mestu in izpadel iz nadaljevanja.

Sedemkratni svetovni prvak je po kvalifikacijah pojasnil, da je napako zakrivil močan hrbtni sunek vetra, prav tako pa občutku ni pomagala sprememba nastavitev. “Ne krivim ekipe. Včasih se pač pripetijo takšne stvari. Včasih ti uspe, drugič ne. Ta dirkalnik je zelo občutljiv, kot bi bil na konici noža. Pred kvalifikacijami smo precej spremenili nastavitve. Želeli smo eksperimentirati, zato se je George odločil za eno pot, jaz pa sem ubral nekaj povsem drugačnega, če bi nam morda uspelo najti izboljšave. Občutek ni bil slab, vendar pa nisem mogel dovolj upočasniti v 14. ovinek.”

George Russell pravi, da razlike v nastavitvah njegovega in Hamiltonovega dirkalnika niso tako velike.
George Russell pravi, da razlike v nastavitvah njegovega in Hamiltonovega dirkalnika niso tako velike. (foto: Mercedes)

Russell, ki je tako sprint dirko, kot kvalifikacije za nedeljsko dirko, končal na osmem mestu, je pojasnil, da Mercedesova dirkalnika nista tako drastično različna: “Imava precej podobne nastavitve, ubrala sva podobno pot. Razlike med najinima dirkalnikoma so majhne, vendar pa so nastavitve precej drugačne od tistih, s katerimi smo vozili na sprint dirki. Če bi optimizirali vse, bi na kvalifikacijah lahko končali na tretjem, četrtem ali petem mestu. Toda še vedno ne bi bili zadovoljni, saj si želimo zmag in naslovov svetovnih prvakov. Upamo, da najkasneje naslednje leto in včasih je potrebno za večje pridobitve žrtvovati kratkoročne rezultate. Še vedno iščemo, v katero smer želimo razvijati dirkalnik.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj