Sebastien Loeb se bo vrnil za volan WRC dirkalnika

Avtor prispevka: , objavljeno 24. novembra 2014 .

Znamka DS, ki se je z junijem 2014 uveljavila kot prestižna tržna znamka skupine PSA, nadaljuje z zgodbo, ki jo je pred več kot desetimi leti začela pri Citroënu in jo nadgradila z osmimi naslovi konstruktorja. Zdaj se udeležuje tudi svetovnega prvenstva FIA v reliju 2015.

Za ta program bodo uporabili avtomobil DS 3 WRC z več pomembnimi tehničnimi nadgradnjami. DS 3 WRC, ki je že osvojil dva naslova in 23 zmag, ima najbogatejšo zbirko nagrad med vsemi modeli, ki trenutno merijo svoje moči na prvenstvu WRC.

Prvenstvo WRC, ki se razteza od Švedske, prek Argentine in do Avstralije, nedvomno predstavlja največji izziv v sodobnem avtomobilskem športu, saj zajema raznolike terene in zahtevne vremenske razmere. Legendarna preizkušnja, reli Monte Carlo (med 19. in 25. januarjem), bo odprl sezono na jugovzhodu Francije.

Avtomobila DS 3 WRC, ki bosta nabirala točke za tekmovanje konstruktorjev, bosta tekmovala z moštvom Krisa Meekeja in Paula Nagleja, ki je že potrjeno za celotno sezono, in s parom povratnikov. Priznana strokovnjaka za reli in sedemkratna zmagovalca prvenstva, Sébastien Loeb in Daniel Elena, se bosta ponovno pridružila tekmovanju več kot eno leto po koncu skupne kariere.

Na reliju Monte Carlo, ki je zaradi vremenskih razmer pogosto zelo nepredvidljiv, bo francosko-monaški par lahko uporabil vse svoje bogate izkušnje. Seb in Daniel, skromna in obenem navdušena nad izzivom pred seboj, bosta nedvomno navdušila svoje številne privržence, ki so upali na takšno vrnitev.

“Od avtomobilskega salona in relija Francije smo zunanjo podobo avtomobilov DS 3 WRC spremenili, saj smo želeli napovedati spremembe v identiteti moštva, ki sodeluje na reliju WRC ob zvesti podpori naših partnerjev Total in Abu Dhabi. Avtomobilski šport ponuja priložnost, da se DS uveljavi kot tržna znamka. Po 23 zmagah bo DS 3 WRC torej nadaljeval s tekmovanjem in ponesel barve znamke DS po vsem svetu,” je dejal Yves Bonnefont, generalni direktor znamke DS.

Yves Matton, direktor oddelka Citroën Racing pa je dodal: “Moštvi sta ponosni, da lahko na tekmovanjih predstavljata novo tržno znamko. Ko sem danes napovedal, da bosta v enega od dirkalnikov DS 3 WRC na reliju Monte Carlo sedla Sébastien Loeb in Daniel Elena, je navdušenje doseglo vrhunec. Seb in Daniel, ki sta doslej požela sedem zmag, sta nesporno največja strokovnjaka za to preizkušnjo in prepričan sem, da bosta zelo konkurenčna tekmovalca.”

“Moram reči, da nisem niti za trenutek okleval, ko so me povabili, naj na prvi dirki svetovnega prvenstva v reliju 2015 nastopim za volanom avtomobila DS 3 WRC,” je pojasnil Sebastien Loeb.  “Obema z Danielom je reli Monte Carlo ena najljubših preizkušenj. Prelepe ceste, hazardna izbira pnevmatik in praznično vzdušje, ki vlada na tem tekmovanju … Vse to že nestrpno pričakujeva. Hkrati je čast, da lahko sodelujeva pri pisanju zgodovine znamke DS. Na DS 3 WRC, ki sem ga ob predstavitvi poimenoval “mali bolid”, imam veliko lepih spominov; upam, da mi bo v lepem spominu ostal tudi Monte Carlo 2015. Seveda mi to predstavlja tudi osebni izziv, saj v tej disciplini nisem tekmoval že več kot eno leto. Čez nekaj dni se bom udeležil relija Var in tam se bom lahko spet seznanil z avtomobilom. Poleg tega smo v mojem urniku našli tudi nekaj prostih terminov in lahko bom sodeloval na pripravah. Ker je na tekmovanjih FIA WTCC ravnokar premor, me ta priložnost, da spet zbere naša velika reli družina, silno navdušuje!”

Foto: WTCC

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish