Še več kazni zaradi pretoka goriva?

Avtor prispevka: , objavljeno 20. marca 2014 .

Potem ko je FIA diskvalificirala Red Bullovega dirkača Daniela Ricciarda, so v moštvu zatrdili, da so se pri merjenju pretoka goriva zanašali na svoje metode, saj senzorji proizvajalca Gill, ki jih ekipam predpisuje FIA, niso dovolj natančni.

Pri Ferrariju in Mercedesu so sicer stopili na stran FIE, ki naj bi tudi povsem zaupala proizvajalcu senzorjev, toda moštvo McLaren, ki uporablja Mercedesove motorje, je priznalo, da so tudi sami že imeli težave s senzorji. Mika Salo, nekdanji dirkač formule ena je zato opozoril, da bo letošnjo sezono najverjetneje zaznamovala še kakšna kontroverza v zvezi s pretokom goriva. “Verjamem, da bomo takšnih primerov, kot je bil Ricciardov v Melbournu, videli še kar precej. Red Bull se bo na izključitev pritožil, zato bomo še videli, kaj bo storila FIA. Dejstvo pa je, da so se ekipe veliko pritoževale glede tega senzorja.”

McLarnov Eric Boullier pa trdi, da je FIA glede senzorjev precej diktatorsko naravnana. “FIA je v Bahrajnu opozorila, da so le njeni senzorji merodajni za izračun pretoka goriva. Vedeli smo, da moramo biti zelo previdni. Res je, da smo imeli težave, je pa tudi res, da se je na koncu izkazalo, da med dirko in tako, kot pri večini drugih ekip, cel konec tedna, ni bilo odstopanj.”