Se Ross Brawn vrača?

Avtor prispevka: , objavljeno 20. julija 2016 .

Že dlje časa se govori o tem, da sta se James Allison, tehnični vodja ekipe Ferrari, ter Sergio Marchionne, predsednik Ferrarija, dokončno sprla. Kot poroča italijanski časopis Gazzetta dello Sport naj bi bil odhod Allisona dogovorjen. Marchionne je že večkrat kritiziral stanje v ekipi Ferrari, ki trenutno izgublja položaj druge ekipe v Formuli 1, saj jim Red Bull predstavlja uspešno konkurenco.

Govorice o njunem razhodu se širijo že dlje časa, saj so rezultati ekipe Ferrari vse slabši. Težava ki jo ima Marchionne je le v tem, da je Allisona na mesto tehničnega direktorja imenoval še njegov predhodnik Luca di Montezemelo.

Ravno tako se širijo govorice, da bi se naj za Allisona zanimali pri Renaultu, ki bi mu že naj ponudil svojo konkretno ponudbo. Allison je za Renault delal že v preteklosti in je tudi k Ferrariju prišel iz ekipe Lotos, ki ji je Renault dobavljal motorje.

Bolj ko so govorice o odhodu Allisona glasne, bolj v ekipi Ferrari zanikajo, da bi naj do razdora sploh prišlo. Vendar roko na srce, glede na trenutne rezultate je možnost razdora bolj verjetna kot možnost nadaljnjega sodelovanja. Same vrnitve v Veliko Britanijo si verjetno želi tudi sam Allison, ki mu je letos marca umrla žena, njegovi otroci pa še vedno živijo v Veliki Britaniji, medtem ko je Allison večino časa v Italiji.

Vendar so glasne tudi govorice, da bi naj pri Ferrariju imeli pogovore z nekdanjim »velikim strategom« enainšestdeset letnim Rossom Brawnom. Brawn je za Scuderio Ferrari delal že letih 1997 do 2006, ko je ekipa Ferrari z njim in Michaelom Schumacherjem osvojila pet naslovov svetovnega prvaka. Tudi leta 2009 je Brawn s svojo ekipo ponovno osvojil naslov svetovnega prvaka, ter jo nato prodal Mercedesu.

Leta 2013 je Brawn zapustil karavano Formule 1. Glede svoje vrnitve je že pred časom govoril za angleški Sky Sports F1. »Nikoli stvarem ne rečem nikoli. Trenutno sem s svojim načinom življenja popolnoma zadovoljen. Pri Formuli 1 ne obstaja noben projekt ali zadeva, ki bi me motivirala glede morebitne vrnitve,« je bil diplomatski Brawn.

Vendar kot je rekel sodi med tiste, ki nikoli ne rečejo nikoli. In želja ekipe Ferrari tako po zmagah kot po prvem mestu med vsemi ekipami je velika in dolga že skoraj deset let. Zato je morebitnim pogovorom med Brawnom in Ferrarijem zagotovo za verjeti.