Se obeta še ena senzacija ? – Mateschitz zahteva povratek Vettla

Avtor prispevka: , objavljeno 9. julija 2020 .

Potem, ko je včeraj postalo uradno, da se Fernando Alonso v prihodnji sezoni vrača v Formulo 1 se nam morda obeta še ena prestopna “bomba”. Christian Nimmervoll, novinar portala Motorsport-Total.com je na svojem Twiitter profilu objavil novico o možnem povratku Sebastiana Vettla v Red Bull. Po njegovih besedah si naj bi lastnik Red Bulla Dietrich Mateschitz v moštvu ponovno želel Vettla. Helmut Marko naj bi tako dobil navodilo, da zagotovi prihod štirikratnega svetovnega prvaka.

Nemec je bil v ponedeljek gost v pogovorni oddaji televizijski postaje Servus TV, ki je v lasti prav Red Bulla. V pogovoru Vettel ni zanikal povratka v moštvo s katerim je dosegel svoje največje uspehe v karieri. Ob tem tudi ni skrivnost, da sta obe strani tudi po razhodu leta 2014 ostali v zelo dobrih odnosih.

Vrnitev Vettla bi imela posledice tudi na karieri Alexa Albona ter Daniila Kvyata. Tajski dirkač bi se v tem primeru vrnil v moštvo AlphaTauri, medtem, ko bi za Rusa to pomenilo konec kariere v Formuli 1. Kljub temu pa bi se moralo za takšen scenarij še pred tem zgoditi še kar nekaj stvari. Dosežki Albona na naslednjih dirkah bi morali biti precej slabši od Verstappna, Mateschitz bi moral prepričati tajsko družino Yoovidhya, ki si lasti 51% Red Bullovega imperija, da je to dobra poslovna ideja. Zadnja pa je Vettlova pripravljenost si deliti garažo z Verstappnom ter se spustiti v neposreden boj z njim.

Kot je še dodal Nimmervoll ima Mateschitz predvsem dober spomin ter zagotovo še ni pozabil na to, da je prav Vettel moštvu prinesel največje uspehe.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish