Se nam obeta prva britanska zmaga po 13 letih?

Avtor prispevka: , objavljeno 26. aprila 2015 .

Kris Meeke je v Argentini pred vrati svoje prve zmage v svetovnem reli prvenstvu WRC, hkrati pa bi bila to prva zmaga britanskega dirkača po letu 2002, ko je Colin McRae zmagal na reliju Safari.

Sobotni del relija je sicer zaznamovala nesreča Haydna Paddona (hyundai), v kateri se je poškodovalo šest gledalcev. Nesreča se je zgodila na hitrostni preizkušnji Cordoba, zaradi nje pa je bila preizkušnja Capilla del Monte odpovedana, Characatao pa skrajšana.

Vodstvo Meeka je sprva znašalo nekaj čez minuto, toda po slabše odpeljanem dopoldnevu se je dirkaču Citroena njegov moštveni kolega Mads Ostberg približal na 32 sekund. Meeku je na deseti HP uspelo prenost povečati nazaj na 38 sekund, kljub temu, da mu je po vožnji čez reko ugasnil dirkalnik.

Ostberg je sprva vozil na meji, saj je poskušal pritisniti na Meeka, toda v težkih pogojih se je odločil nekoliko popustiti, da ne bi ogrozil svojega drugega mesta.

Kljub temu ga še vedno ogroža Jari-Matti Latvala (volkswagen), ki nedeljski preizkušnji začenja s 25 sekundami zaostanka, potem ko je na deseti HP uspel zaostanek zmanjšati za 6 sekund. Latvale iz ozadja praktično ne more ogroziti nihče, potem ko je edini morebitni tekmec Dani Sordo moral odstopiti zaradi tehnične okvare na njegovem hyundaiju.

Dirkači bodo danes do konca relija dvakrat odpeljali preizkušnjo El Condor.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish