Se je Ricciardo že dogovoril s Ferrarijem ? 

Avtor prispevka: , objavljeno 24. aprila 2018 .

Kot poročajo nekateri mediji naj bi Daniel Ricciardo podpisal predpogodbo za naslednjo sezono s Ferrarijem. Prihodnost avstralskega dirkača v Formuli 1 je v zadnjem času predmet številnih vprašanj, saj mu aktualna pogodba z Red Bullom poteče ob koncu letošnje sezone. Ricciardo je sicer v zadnjem času večkrat zatrdil, da se ni pogovarjal niti z Mercedesom niti s Ferrarijem. Prav ena izmed teh ekip se zdi najbolj logična izbira za Avstralca, saj se lahko zgodi, da bosta imeli obe ekipi prosto mesto. Urednik revije Motorsport, Mark Hughes ki podrobno spremlja situacijo je dejal:

“Ekipi imata različne pogodbene možnosti, toda do določenega datuma (to naj bi bil 30 junij) ekipi ne moreta začeti uradnih pogajanj z dirkačem. Če se do takrat ne dogovori z katero drugo ekipo, potem postane dirkač Ferrarija”

Vodja ekipe Red Bull Cristian Horner naj bi Avstralcu že dejal, da mora odločitev sprejeti in ekipi objasniti do poletja. V primeru, da bo Ricciardo zapustil Red Bull se najbolj logična zamenjava zanj zdi Carlos Sainz, toda morda ima Horner v mislih še koga.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish