Se je AŠ2005 okoristil z denarjem dirkačev?

Avtor prispevka: , objavljeno 1. decembra 2013 .

Kolegi na spletnem portalu avto.over.net so prejeli odprto pismo Primoža Lemeža. Organizator dirk, novinar in ljubitelj avtošporta se “ne strinja s porabo prejetih sredstev na panožni zvezi AŠ 2005” so zapisali na omenjenem portalu, zraven pa objavili še Lemeževo pismo, ki ga objavljamo tudi mi:

“Spoštovani predstavniki klubov, spoštovani vozniki, spoštovana javnost!

Pred časom sem dobil namig in podatke o porabi proračunskih sredstev pri AŠ 2005. Tabelo o prejetih sredstvih s strani pristojnega ministrstva in Fundacije za šport lahko najdete na koncu. Med prejetimi sredstvi je bilo kar precej denarja, ki bi moral biti namenjen neposredno voznikom.

Sicer vem, da je AŠ 2005 nekaj malega od tega denarja res namenil voznikom, vendar anonimni vir trdi, da precej manj, kot bi ga moral. Isti anonimni vir, ki je zaradi obveščenosti verjetno zelo blizu vodstva AŠ 2005, tudi trdi, da so večino tega denarja porabili za povsem druge aktivnosti. Ti pa niso imeli zveze z razpisi, očitek je celo ta, da so se s tem denarjem okoriščali nekateri vodilni možje zveze.

Ko sem o tem najprej povprašal predsednika in direktorja zveze sem dobil odgovor na treh straneh iz odvetniške družbe Čeferin, vendar z zelo splošnim pojasnilom, češ da je bil denar porabljen v skladu z razpisi in da so vsi organi AŠ 2005 bla, bla, bla … Že to, da sem dobil pojasnilo iz strani ene najbolj razvpitih odvetniških družb v Sloveniji, mi je dalo misliti!

Zato sem se odločil, da se obrnem neposredno na vas!

Preden se odločim za nadaljnje ukrepanje v zvezi s tem, bi vas prosil, da mi sporočite, ali ste bili vi morda med prejemniki sredstev, oziroma poznate koga, ki je sredstva s strani AŠ 2005 prejel. Pošljete mi lahko pismo na naslov:

Primož Lemež, Strmi pot 3, 1000 Ljubljana ali na email: primoz.lemez@siol.net.

Zagotavljam vam, da bo vaša informacija povsem anonimna!

prejeta-sredstva-as-2005-primoz-lemez-2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enako vprašanje sem naslovil tudi na AMZS, kjer pa so mi prijazno (sicer so za to potrebovali kar nekaj časa) pojasnili, da so ves denar, ki so ga prejeli od ministerstva in Fundacije za te namene, dejansko tudi namenili voznikom in da imajo za to vsa potrebna dokazila.

S spoštovanjem, Primož Lemež”

227 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish