Se Franciji v Le Mansu obeta dvojna zmaga?

Avtor prispevka: , objavljeno 15. maja 2021 .

Fabio Quartararo in Johann Zarco sta bila najhitrejša dirkača po petkovih prostih treningih, dvojec, ki je na VN Dohe v Katarju slavil dvojno zmago, pa bi tudi v Le Mansu rojakom lahko pričarala sanjski razplet dirke za VN Francije.

Za Francoza so bile skupne stopničke v Dohi nekaj posebnega, Quartararo pa je dejal, da je poseben tudi občutek, ko sta edina francoska dirkača najhitrejša na prostih treningih. “To, da sta dva francoska dirkača na vrhu, je nekaj posebnega, saj nas v razredu MotoGP ni šest ali sedem, temveč sva le dva in oba sva na vrhu. To je za vse Francoze izjemen občutek in mislim, da sva lepo pokazala najin potencial na različnih motociklih.”

Zarco in Quartararo bi lahko v nedeljo krojila razplet dirke v vrhu. “Lahko se zgodi,” je dejal Zarco. “Yamaha je tukaj v suhih pogojih zelo hitra, čas, ki ga je Fabio postavil popoldan pa je bil zelo dober. To pomeni, da je lahko zelo hiter, če bo steza suha, Ducatijevi dirkači pa mu ne smemo dovoliti, da bi nam pobegnil, kot je to poizkušal v Jerezu. Potem, sredi dirke, ko se gume obrabijo, je razlika med Yamaho in Ducatijem manjša. Če nam bo v prvih krogih pobegnil, ga bomo težko spet dohiteli.”

Quartararo je po dirki v Jerezu opravil operacijo roke, posledic pa v Le Mansu skoraj da ne čuti več. “Občutek je malce drugačen, malce čuden, toda roka je dobro. Zadovoljen sem s svojo hitrostjo in z občutkom na motorju. Čas, ki sem ga postavil popoldan, ni bil simulacija kvalifikacijskega kroga, čeprav sem vozil z novo gumo, zato sem še toliko bolj zadovoljen z doseženim časom. V prvem poizkusu sem bil še hitrejši, a sem moral krog prekiniti zaradi rumene zastave.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish