Se bodo v Formulo 1 vrnili osemvaljniki?

Avtor prispevka: , objavljeno 10. novembra 2014 .

Mercedes je zagrozil, da bo zapustil formulo 1, če se bodo v karavano vrnili osemvaljni motorji. Formulo ena ta čas prevevajo številni spori. Od tistega, zaradi malih ekip, ki životarijo zaradi visokih stroškov, pa do sporov o začasni odmrznitvi razvoja motorjev. Bernie Ecclestone pa še vedno ne mara zvoka šestvaljnih motorjev. “Spremeniti moramo pravila,” je dejal šef formule ena in napovedal:” Znebili se bomo teh šestvaljnikov. Ne koristijo nikomur in ne sodijo v formulo ena!”

84-letni Britanecje našel močno podporo med gledalci kraljice motošporta, pa tudi med organizatorji dirk. “Menim, da težava ni v številu dirkalnikov,” je dejal organizator dirke v Austinu, Bobby Epstein. “Če se v ospredju odvijajo boji, potem ni važno, koliko dirkalnikov je na stezi. Toda bilo bi lepo, če bi jih tudi slišali,” je dodal.

Mercedes je v novem obdobju turbinskih šestvaljnikov letos povsem dominanten, Renault in Ferrari pa lobirata k sprostitvi prepovedi razvoja motorjev, da bi lahko svoje pogonske agregate izboljšali, da bi bili le ti konkurenčni Mercedesovim. Toda Nemški proizvajalec se s tem seveda ne strinja. “Pet let so nas upočasnjevali z aerodinamičnimi omejitvami,” je dejal Helmut Marko, iz tabora Red Bulla. “Mercedes prosimo le, da nam da priložnost, da se jim približamo.”

Ekipa Srebrnih Puščic je sicer ponudila kompromis, ki pa je daleč od tega, kar hočeta Ferrari in Renault. Zato oboji, najverjetneje pa se jima bo pridružila tudi Honda, grozijo da bodo kot večina, zahtevali popolno ukinitev vseh omejitev razvoja motorjev pred sezono 2016.

Ker pa bi se s tem stroški delovanja ekip povečali, bi tako ogrozili še več ekip, zato je Ecclestone predlagal potezo, ki bi zadovoljila tako gledalce, organizatorje dirk, kot tudi Ferrari in še posebej Renault – vrnitev osemvaljnih motorjev, kakršni so dirkalnike poganjali še lani.

“Nihče noče nazadovati,” je dejal šef Red Bulla, Christian Horner. “Toda včasih se moraš zavedati, da je nekaj šlo po zlu.”

Manjše ekipe, ki se borijo za preživetje, kot naprimer Lotus, Sauber in Force Indija, bi z veseljem sprejele vrnitev V8 motorjev, saj so bili le ti cenejši od trenutnih šestvaljnikov. “Nihče ni hotel novih motorjev,” je v imenu naštetih treh ekip pojasnil lastnik moštva Lotus, Gerard Lopez. “Vsilili so nam jih.”

Lopez je namignil, da se ne bi branil uvedbe drugega tipa motorjev, še posebej, če bi bili ti precej cenejši. “Če bi Pastorju in Romainu dejal, da bomo prihodnje leto dirkalnike poganjali s pedali, verjetno ne bi bila preveč navdušena. Toda za nas bi to bilo precej ceneje in potem bi morda celo nekaj zaslužil,” se je pošalil Lopez.

“Če se vrnejo osemvaljniki, bo Mercedes odšel,” je bil jasen Niki Lauda, neizvršni član Mercedesa.