Se bo Vettel v 2018 preselil k Mercedesu?

Avtor prispevka: , objavljeno 14. decembra 2016 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff je v noriji, katero je sprožilo iskanje nadomestnika Nica Rosberga, priznal, da se lahko zgodi, da bi v prihodnosti za Srebrne puščice dirkal tudi Sebastian Vettel.

Rosberg je le pet dni po osvojenem naslovu svetovnega prvaka naznanil, da kljub veljavni pogodbi končuje svojo kariero dirkača formule ena. Od takrat mediji in navijači ugibajo, kdo bi lahko prevzel Nemčev sedež v dirkalniku, ki bi sodeč po zadnjih sezonah lahko bil eden izmed dveh najboljših.

“Seveda moramo misliti tudi na dirkače, kot je Sebastian Vettel,” je priznal Wolff, vendar pa je težava v tem, da ima Vettel s Ferrarijem sklenjeno veljavno pogodbo do konca leta 2017. Štirikratni svetovni prvak tako morda ne pride upoštev za prihodnji, toda nemški mediji poročajo, da bo novi moštveni kolega Lewisa Hamiltona s strani Mercedesa prejel ponubo le do konca prihodnje sezone. “Takrat se iztečejo pogodbe nekaterim najboljšim dirkačem, ” je potrdil Wolff in tako še prilil olja na ogenj špekulacij o morebitnem prestopu Vettla.

 

 

Foto: Ferrari