Se bo Stoner prihodnjo sezono z Ducatijem vrnil na dirke?

Avtor prispevka: , objavljeno 11. novembra 2015 .

Casey Stoner naj bi se pred prihodnjo sezono povezal z Ducatijem, kjer naj bi opravljal vlogo testnega dirkača, sodelovanje pa bi se lahko poglobilo tudi v obliki nastopa na dirki.

Avstralec je svojo MotoGP kariero zaključil ob koncu sezone 2012, z Ducatijem pa je leta 2007 osvojil naslov prvaka, kateremu je dodal še drugega štiri leta kasneje na motorju Honde.

V Valenciji je športni šef Ducatija, Paolo Ciabatti novinarjem potrdil, da se pogovarjajo s Stonerjem, ki pa ostaja pogodbeno vezan na Hondo do konca letošnje sezone.

“Casey je heroj za vse pri Ducatiju. Zmagal je na številnih dirkah in osvojil leta 2007 osvojil naslov,” je dejal Ciabatti. “V sezoni 2011 je prestopil k Hondi, a ostaja v srcih Ducatijevih navijačev in še vedno ima odlične odnose z zaposlenimi v moštvu. Pogodba ga veže na Hondo do konca letošnjega leta, če pa bo za tem obstajala priložnost za sodelovanje z njim, je bomo veseli.”

Stoner nej bi letos že želel sesti na dirkalni motor namesto poškodovanega Danija Pedrose, a so ga pri Hondi zavrnili, s tem pa naj bi se odnosi z japonskim proizvajalcem ohladili. Avstralec je julija Hondo zastopal na osem urni vzdržljivostni dirki na Japonskem, a je zaradi zataknjene ročice za plin padel in se huje poškodoval. Honda je le s težkim srcem priznala, da ni šlo za napako dirkača, kot so sprva trdili.