Se Alfa Romeo vrača na dirkalne steze?

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2015 .

Legendarna italijanska znamka avtomobilov, Alfa Romeo, naj bi se s sodelovanjem v novem projektu mednarodne avtomobilistične zveze FIA, vrnila na dirkalne steze.

Športni svet FIE je prižgal zeleno luč za izvedbo prvenstva F2, ki naj bi bil vmesna stopnja med obstoječo F3 in Formulo ena. Podrobnejša zamisel projekta Formule dve bo Športnemu svetu predstavljena julija, zatem pa se bo pričel lov na promotorje, čeprav še ni znano, kdaj naj bi se prvenstvo prišelo.

Načrtovanje nove dirkalne serije je pripadlo nekdanjemu šefu Ferrarija, Stefanu Domenicaliju, ki je obenem predsednik FIA-inega odbora za dirkalnike z odprtimi kabinami. V prvenstvu bo vse dirkalnike izdelal en proizvajalec, viri iz Italije pa trdijo, da naj bi pri Ferrariju že meli roke nad zamislijo, da bodo v njih brneli nehibridni šestvaljni pogonski agregati iz Maranella, ki naj bi nosili značko Alfe Romeo.

Predsednik Ferrarija, Sergio Marchionne je lani jasno napovedal, da želi v prihodnosti Alfo postaviti v središče pozornosti. “Naše mednarodno proizvodno omrežje se bo še posebej osredotočilo na znamko Alfa Romeo, ki bo predstavljala najboljše kar lahko ponudi Italija.”

Alfa Romeo je na dirkalni stezi prvič nastopila leta 1911, osvojili pa so prva dva naslova konstruktorskih prvakov v formuli ena. Odkar pa se je znamka pred kakimi desetimi leti poslovila od prvenstva turnih avtomobilov, v motošportu ni bila zastopana.

Marchionne je svoj načrt začel uveljavljati že ob začetku sezone formule ena, saj so se logotipi Alfe pojavili na Ferrarijevem letošnjem dirkalniku.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish