Scwantz: Suzuki naj se znebi Iannoneja

Avtor prispevka: , objavljeno 10. januarja 2018 .

Kevin Schwantz meni, da bi morali pri Suzukiju za sezono 2019 prioritetno poiskati zamenjavo za Andreo Iannoneja, ki bi s svojimi izkušnjami moral voditi moštvo, a tega ne počne, hkrati pa se ne trudi iz motocikla izvleči maksimuma.

Iannone je po štirih sezonah pri Ducatiju, lani prestopil k Suzukiju, kjer je bil deležen številnih kritik na račun njegove forme. Slišati je bilo celo govorice, da bi lahko izgubil dirkaški sedež pri Suzukiju, nato pa je Italijan na zadnjih dirkah sezone nekoliko presenetil.

Toda legendarnega Schwantza pozen preobrat ni prepričal. “Kot vodilni dirkač moštva se moraš ves čas truditi stoodstotno,” je pojasnil prvak 500-kubičnega razreda sezone 1993. “Vsak motocikel, ki je na 95%, je čudovito voziti, toda dirkač mora iz njega izvleči še tistih zadnjih pet odstotkov. To je razlika med odličnim motorjem in motorjem, ki ni zmožen uvrstitve med prvih deset. Z izkušnjami, ki jih ima Iannone, ki je zmagal z Ducatijem, mora biti vodilni dirkač ekipe, ki kaže, v katero smer je treba razvijati motocikel, še posebej v prvi sezoni. Letos bo morda Rins ponudil nekaj več povratnih informacij, saj ima več izkušenj, kot lani, toda lani je Iannone popolnoma odpovedal v vlogi, katero bi moral opravljati. Tudi ltos bosta dirkala z Rinsom, toda menim, da bi za sezono 2019 morali najti drugega dirkača.”

Američana je predvsem zmotilo to, da Iannone Suzukiju ni pomagal izkoristiti slabega začetka sezone pri Hondi in Yamahinega padca forme v drugi polovici. Po njegovem mnenju pa je popolnoma nesprejemljiv tudi razplet dirke v Barceloni, kjer je Iannone dirko končal le mesto pred nadomestnim dirkačem Sylvainom Guintolijem.

“Yamaha je sezono začela dobro, nato pa so imeli veliko težav. Honda je sezono začela slabo in Suzuki bi moral izkoristiti te priložnosti, ko so imeli drugi dirkači težave. Ko ga je v Barceloni Guintoli, Suzukijev nadomestni dirkač, prehitel, je nenadoma lahko vozil pol sekunde hitreje, kot prej. Guintolija je prehitel nazaj, mu pobegnil, nato pa spet začel voziti počasi. Takšne predstave so popolnoma nesprejemljive. Dirkač se mora vedno truditi 100 oziroma 110 odstotno,” še dodaja Schwantz.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish