Schumijevo stanje se izboljšuje

Avtor prispevka: , objavljeno 31. decembra 2013 .

Zdravstveno stanje sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli ena, Michaela Schumacherja, se izboljšuje, so sporočili zdravniki.

Schumacher je ponoči prestal še drugo operacijo, s katero so odstranili še en krvni strdek, s čimer so zmanjšali pritisk v lobanji.

Operacijo so opravili v ponedeljek ob desetih zvečer, ko je zdravniški pregled postregel z nepričakovanim izboljšanjem Nemčevega stanja. Kirurgi so zahvaljujoč boljšemu stanju lahko odstranili večji strdek na levi strani njegovih možganov.

“Eden izmed večjih strdkov je bil tudi bolj dostopen, zato smo ga lahko odstranili brez večjega tveganja,” je pojasnil doktor Emmanual Gay. “Zahvaljujoč temu smo lahko zmanjšali pritisk v lobanji, toda še vedno se borimo s številnimi krvavitvami,” je pojasnil.

Schumacherjevi možgani so še vedno polni poškodb, pravijo zdravniki, zato je nemogoče napovedati v kakšni meri bo Nemec okreval. Potrdili so, da bodo nekdanjega Ferrarijevega asa ohranili v umetni komi ob znižani telesni temperaturi, dokler bo to potrebno, saj s tem zmanjšujejo potrebo možganov po kisiku, s tem pa zmanjšujejo zatekanje le teh. Njegovo stanje je nekoliko bolj stabilno, kot v zadnjih 24 urah.