Schumi bo okreval v roku treh let

Avtor prispevka: , objavljeno 24. oktobra 2014 .

Francoski zdravniki so sporočili, da Michael Schumacher sicer okreva, a ta postopek bo dolg, saj naj bi okreval kar tri leta. 45-letnik se je namreč po lanski hudi nesreči med smučanjem že zbudil iz kome in sedaj po številnih operacijah v bolnišnici v Grenoblu okreva doma v krogu družine. V preteklih mesecih smo sicer dobili nekaj informacij, ki pa so bile skope.

Sedaj vemo, da za Schumija skrbi ekipa 15 ljudi, saj Nemec ni mobilen in ne more govoriti. Doktor Payen pa je po obisku Schumija na njegovem domu povedal: »Ni več v komi, počasi okreva. Življenje po komi gre korak za korakom, dati mu moramo čas. Upanje umre zadnje in nič drugače ni pri ostalih pacientih. Potrebno bo počakti od enega do treh let, enostavno moramo biti potrpeti.«

Michaelov 15-letni sin Mick je pred nekaj dnevi povedal, da se njegov oče zbuja zelo počasi. Sedemkratni svetovni prvak ima okoli sebe družino, ki mu pomaga na tej dolgi življenjski poti. Med drugim se je tudi Michaelov oče Rolf preselil iz Nemčije, kjer si je ob Ženevskem jezeru, na Schumacherjevi parceli dal zgraditi 44 milijonov evrov vredno vilo.

Foto: Press