Schumacher: Za puščanje vode je krivo poskakovanje dirkalnika

Avtor prispevka: , objavljeno 11. junija 2022 .

Nemec Mick Schumacher je razkril, da je hladilna tekočina na njegovem dirkalniku v petek začela puščati zaradi silovitega poskakovanja dirkalnika na ulicah prestolnice Azerbajdžana.

Dirkač ekipe Haas je odpeljal le tri kroge, ko je iz dna stranice na desni strani dirkalnika začela bruhati voda. “Težava s puščanjem vode, ki nam je podrla načrt priprav, se je pojavila zaradi močnega poskakovanja v prvem krogu,” je pojasnil Schumacher, ki pravi, da tokrat prvič tudi fizično občuti poskakovanje. “Telo trpi, pa tudi dirkalnik, zato bo o tem treba razmisliti pred naslednjimi dirkami. Steza sicer gum ne obrablja pretirano, saj temperatura ni visoka. Bo pa zanimivo podrobneje pogledati podatke in se pripraviti na dirko.”

https://twitter.com/F1/status/1535250153988411393

Šef ekipe, Gunther Steiner, pa je povedal, da bi se enaka težava skoraj pojavila tudi na drugem dirkalniku Schumacherjevega moštvenega kolega, Kevina Magnussena. “Prvi trening se je začel slabo, s težavo na Mickovem dirkalniku,” je povedal. “Mick ni mogel nazaj na stezo in to na takšnem dirkališču ni dobro. Zgodilo se je nekaj čudnega, imeli pa smo srečo, saj bi se ista težava skoraj pojavila tudi pri Kevinu, a smo jo odpravili pred drugim treningom.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj