Schumacher z F1 dirkalnikom po Nordschleifu

Avtor prispevka: , objavljeno 25. aprila 2013 .

Michael Schumacher bo še enkrat več dokazal, da brez formule ena enostavno ne more. Naj spomnimo, da se je Nemec sprva upokojil pri Ferrariju, nato vrnil k Mercedesu, kjer je ob koncu lanske sezone še enkrat končal kariero dirkača formule ena, sedaj pa je sledil povratek k Mercedesu. Nemec sicer z Mercedesom sodeluje na poslovnem nivoju (ambasadorska vloga), saj razvija varnost in udobje cestnih avtomobilov, sedaj pa se bo še enkrat podal za volan dirkalnika formule ena.

Schumi bo naredil nekaj krogov po znamenitem Nordschleifu v sklopu štiriindvajset urne dirke Nurburgringa, ob tem pa se je sam spomnil kako lepe spomine ima na to dirkališče: »Imam kar nekaj lepih spominov na Nurburgring, zaradi česar se zelo veselim tega dogodka, ko se bom zopet srečal s prijatelji in navijači iz mojega domačega mesta Kerpna, ki je dirkališču zares blizu. Seveda bo to zame tudi odlična dirkaška izkušnja, ko se bom s srebrno puščico formule ena pognal po Nordschleifu. Konec koncev se je legenda srebrne puščice pričela prav tu.«

Za konec velja omeniti, da je Nordschlife formulo ena gostil do leta 1976, nazadnje pa se je z dirkalnikom formule ena po njej podil Nick Heidfeld in sicer leta 2007 z BMW-jem. Naj omenimo še, da bo dogodek na sporedu devetnajstega maja.

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje