Schumacher: Vettel mi pomaga, kot moj oče njemu

Mick Schumacher Sebastian Vettel na dirki prvakov 2019
Avtor prispevka: , objavljeno 31. oktobra 2019 .

Mick Schumacher pravi, da se na poti do Formule 1 zgleduje po Sebastianu Vettlu, kakor se je Vettel zgledoval po njegovem očetu, Michaelu Schumacherju. Vettel je v F1 stopil v sezoni 2007, torej v letu, ko je Schumacher prvič zaključil kariero dirkača Formule 1. Mladega Nemca se je takrat držal vzdevek “Baby Schumi“, saj je strokovnjake tako po načinu dela, kot talentu spominjal na sedemkratnega svetovnega prvaka.

Ko se je Schumi v sezoni 2010 vrnil v karavano Formule 1 kot dirkač moštva Mercedes, je Vettel začenjal svojo prevlado z ekipo Red Bulla, Nemca pa sta skupaj večkrat nastopila na slavni dirki prvakov (Race of Champions), tako kot sta Vettel in Mick storila letos.

Mick letos nastopa v Formuli dve in počasi že trka na vrata Formule 1, ta pa bi mu lahko odprl prav Vettel. “Zelo ga spoštujem,” je Mick dejal o Vettlu. “Veliko se pogovarjava o motošportu. Sprašujem ga za nasvete, katere potem uporabim tudi v praksi. V tem športu je že kar nekaj let več od mene, zato vsak pogovor pomaga. Mislim, da je Sebastian meni to, kar je bil moj oče njemu. Je nekdo, kateremu sem blizu, s katerim se lahko pogovarjam o motošportu.”

Vettel je letos dopolnil 32 let, a počasi se že šušlja o možnosti, da konča svojo kariero. S tem pa bi se pri Ferrariju lahko sprostil sedež, na katerega čaka Mick, ki je od začetka leta član Ferrarijeve akademije mladih dirkačev. “Ferrari me zelo privlači,” je priznal Schumacher, čigar oče je v svoji karieri premikal mejnike prav za volanom rdečega dirkalnika iz Maranella. “Z njimi sem odrasel in vso kariero vozim za italijanska moštva, z izjemo ene sezone. Tudi letos sem spet pri italijanski Premi. Njihova strast za motošport je čudovita. Vse to pa še precej bolj ceniš pri Ferrariju. Sprehod okrog Maranella ali Fiorana je zelo poseben. Gre za eno veliko srečno družino. Tam se počutiš zelo dobro, kot član njihove družine,” je še povedal mladi Nemec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish