Schumacher še naprej bije “dolg boj”

Avtor prispevka: , objavljeno 28. decembra 2014 .

Sabine Kehm, managerka Michaela Schumacherja, je na enoletno obletnico nesreče podala novo izjavo za medije, v kateri pravi, da sedemkratni svetovni prvak še naprej bije “dolg boj”.

Managerka je za Reuters po telefonu povedala podobno kot pred mesecem dni: “Potrebujemo čas. To bo dolg in težak boj. Glede na resnost položaja dosega ustrezen napredek.”

Oglasil se je tudi Philippe Streiff, bivši dirkač Formule 1, ki podaja bolj konkretne informacije glede Nemčevega stanja. Po njegovih besedah se bo Schumacher moral spet učiti govoriti, začel pa je že prepoznavati bližnje okrog sebe. Streiff naj bi sicer bil Schumacherjev dolgoletni prijatelj, ki je v stalnem stiku z njegovo ženo Corinno in kirurgom Gerardom Saillantom, ki je Streiff operiral v njegovi nesreči leta 1989. Dodaja tudi, da je Schumacherjevo gibanje zelo omejeno, a dela na tem, da bi lahko vzravnano sedel ter morda nekega dne hodil z berglami.

Kehmova slednje izjave zavrača z besedami, da Streiff ni Schumacherjev tesen prijatelj in nima oz. niti ni imel stika s Corinno ali Saillantom, zato njegovih informacij ne more potrditi. “Ne moram potrditi teh govoric. Ne vem, kje je g. Streiff dobil te informacije, ker ni v stiku z nami,” pravi Kehmova.

Foto: Reuters