Schumacher se dogovarja za test z Alfo Romeo

Avtor prispevka: , objavljeno 26. februarja 2019 .

Mick Schumacher je vse bližje prvemu uradnemu nastopu v Formuli 1, saj se že dogovarja za testiranje dirkalnika Alfe Romeo, kar je potrdil tudi šef moštva, Frederic Vasseur.

Sin sedemkratnega svetovnega prvaka Formule 1, Michaela Schumacherja, bo dirkalnik testiral tekom enega izmed testnih dni med sezono, ki jih F1 dopušča, zaenkrat pa še ni potrjeno kdaj in katerega testiranja se bo udeležil. “Zaenkrat še ne vemo, kdaj in kje, se pa o tem pogovarjamo,” je potrdil Vasseur. “Malce zgodaj je še, toda s Ferrarijem bomo govorili še ta teden. Dirke serij se tako močno prekrivajo, da je težko najti pravi dan.”

Šef moštva Alfa Romeo pa ne izključuje niti nastopa na dirki, če se bo izkazal za dovolj pripravljenega. “Zagotovo je pripravljen za testiranje, za dirko pa bomo videli potem, če bo do testa prišlo. Moramo napredovati korak za korakom. Zbral je zahtevanih 40 točk za superlicenco in na razpolago nimamo veliko mladih dirkačev, ki jih imajo, drugi pa imajo dirke Formule E, WEC in dirkaški konci tednov se prekrivajo.”

Schumacher, člane Ferrarijeve akademije mladih dirkačev, bo letos dirkal v Formuli 2 z moštvom Prema, kamor je napredoval po lanski zmagi v Evropski Formuli 3.