Schumacher pripravljen zamenjati Grosjeana v Abu Dabiju

Avtor prispevka: , objavljeno 3. decembra 2020 .

Mick Schumacher pravi, da je pripravljen, če bi ga moštvo Haas za zadnjo letošnjo dirko Formule 1 poklicalo kot zamenjavo za Romaina Grosjeana, ki je minulo nedeljo v Bahrajnu doživel hudo nesrečo.

Moštvo Haas je potrdilo Schumacherja kot moštvenega kolega Nikite Mazepina v sezoni 2021, prav tako pa, da bo v Abu Dabiju, ko bo prost obveznosti Formule 2, zanje nastopil na petkovem prvem prostem treningu.

Ta konec tedna bo v dirkalniku moštva Haas Grosjeana nadomeščal Pietro Fittipaldi, ali se bo Francoz vrnil na zadnjo dirko ali ne, pa še ni znano in bo odvisno od tega, kako bo potekalo celjenje opeklin na rokah, ki jih je staknil v nesreči. Toda Schumacher pravi, da je pripravljen po prvem treningu nadaljevati dirkaški vikend, če bo to potrebno.

“To bi bilo nekaj odličnega, če bi mi zaupali to nalogo,” je povedal Nemec. “Čutim, da sem pripravljen, poleg tega pa so pred dirko trije prosti treningi, na katerih se lahko veliko naučiš. Seveda bi bil to velik izziv, toda prepričan sem, da bi tako lahko bolje spoznal dirkalnik in se pripravil na naslednjo sezono.”

Šef moštva, Gunther Steiner je dejal, da o možnosti, da bi Schumacher dirkal že letos, še niso govorili, saj želijo počakati do ponedeljka, ko se bo tudi Romain odločil, če bo lahko dirkal. “Tako sva se dogovorila z Romainom,” je povedal. “Pripravljenih imam dovolj dirkačev, ki lahko vskočijo, zato me to ne skrbi, vendar pa se bomo o tem odločili, ko bo jasno, da Romain ne bo mogel dirkati. Lepo bi bilo, če bi se od nas poslovil z nastopom na dirki in to je tudi naš cilj.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish