SCHUMACHER na prvem prstem treningu VN Abu Dabija namesto MAGNUSSENA

Avtor prispevka: , objavljeno 10. decembra 2020 .

Mick Schumacher, ki si je prejšnji konec tedna zagotovil naslov prvaka Formule 2, bo dobil svojo prvo priložnost, da se v dirkalniku VF-20 ekipe Haas preizkusi tudi v Formuli 1 in sicer na finalu sezone v Abu Dabiju. Sin Michaela Schumacherja je bil predviden že za nastop na prvem prostem treningu VN Eifla na Nürburgringu in sicer v ekipi Alfa Romeo, ki pa je bil zaradi slabega vremena odpovedan.

Pred kratkim je podpisal večletno pogodbo z ekipo Haas in bo pred prvenstvom leta 2021 sodeloval na prvem prostem treningu VN Abu Dabija ta konec tedna, prav tako pa bo vozil na testu mladih dirkačev. “Priti iz konca tedna, kot je bil zadnji, si lahko predstavljamo le malo stvari, ki bi bile boljše od osvojitve naslova prvaka, toda potem, pred naslednjim vikendom, bom pravi član ekipe Formule 1 in bom sodeloval na prvem prostem treningu. Tole bi lahko vsekakor štelo med te stvari,” je povedal Schumacher. “Še vedno sem navdušen nad naslovom v Formuli 2 in to navdušenje se nadaljuje, saj bom prihodnje leto dirkal za Haas in bom v petek prvič za volanom njihovega dirkalnika.

Mick Schumacher bo kot novi član ekipe Haas v sezoni 2021 za ameriško moštvo opravil prvi prosti trening VN Abu Dabija ta konec tedna.

Veselim sem, da jih bom spoznal, kako pristopajo k delu in kako se pri njih odvija dirkaški konec tedna in ne nazadnje skupaj z ekipo Haas začel skupno pot že v Abu Dabiju. Dal bom vse od sebe, kar bom mogel in ta konec tedna si bom vzel kot pripravo na izkušnjo, ki me čaka prihodnje leto. Dobra stvar je, da me tokrat ni treba skrbeti za vreme, zato sem prepričan, da se bom tekom prvega prostega treninga zapeljal na stezo. Zelo se veselim, ker bom lahko delil stezo s tako odličnimi dirkači,” še doda Mick Schumacher.

Nemcu bo na prvem prostem treningu svoj dirkalnik odstopil Kevin Magnussen, ki se kot je znano naslednje leto seli v ameriško serijo IMSA.

V drugem dirkalniku pa bo ostal Pietro Fittipaldi, rezervni dirkač ekipe Haas, ki je že na zadnji dirki VN Sakhirja zamenjal Romaina Grosjeana.