Schumacher: FIA naj preuči sama sebe

Avtor prispevka: , objavljeno 3. oktobra 2022 .

Red Bull se je pred dirkaškim koncem tedna v Singapurju znašel na tapeti zaradi domnevne prekoračitve proračuna v lanski sezoni. Postopek pregleda financ moštev je še v teku, zato so bili številni presenečeni, od kje curljajo informacije, kot je ta, da sta ekipi Red Bull in Aston Martin prekoračili proračunsko kapico.

Ker zadeva uradno še ni končana, pri Mercedesu pa že zahtevajo stroge kazni za prekrškarje, so v taboru Red Bulla posumili, da prihaja do uhajanja informacij iz zveze FIA. Z njimi pa se strinja tudi nekdanji dirkač F1, Ralf Schumacher, ki meni, da bo morala FIA pojasniti določene stvari. “Vemo, da nekdanja uslužbenka in zaupnica Tota Wolffa zaseda visok položaj pri zvezi FIA,” je izpostavil Nemec. “FIA bi morala preučiti sama sebe in izpeljati preiskavo, saj informacije preprosto ne bi smele curljati. To škodi Formuli 1, krivdo pa lahko pripišemo le zvezi FIA.”

Schumacher pa je našel tudi nekaj ostrih besed za Wolffa: “Ne glede na to, kakšen bo razplet v sredo, Toto Wolff s svojim kritiziranjem kaže, da slabo prenaša poraz in da še vedno ni prebolel dejstva, da je izgubil naslov prvaka.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj