Schumacher bo dirkal s številko 47

Avtor prispevka: , objavljeno 2. decembra 2020 .

Mick Schumacher bo v prihodnji sezoni, ko bo debitiral na dirki formule 1, nastopal s štartno številko 47, ki ga bo spremljala vse do konca kariere v tem prvenstvu.

Moštvo Haas je potrdilo težko pričakovane novice, da se Mick Schumacher iz Formule 2, seli v Formulo 1, kjer je slovel njegov oče, Michael Schumacher. Nemec, ki je z moštvom podpisal večletno pogodbo, je na dosedanjih testiranjih z dirkalnikom F1 uporabljal štartne številke, ki so mu jih določili drugi, na nedavnem testu s Ferrarijem v Fioranu pa je že vozil s številko 47, ki ga bo zdaj spremljala tudi na dirkah.

“Številki 4 in 7 sta mi zares všeč,” je svojo izbiro pojasnil Schumacher. “S številko 4 sem postal prvak v Formuli 3, številke 7 pa mi je zelo blizu iz drugih razlogov. Če vzamem obe, je 47 najboljša izbira. Dokončno pa je odločitev potrdilo to, da je seštevek rojstnih dni vseh članov moje družine 47, kar je le potrdilo, da moramo izbrati to številko,” je še dodal Nemec.

Schumacherjev moštveni kolega Nikita Mazepin, ki bo prav tako napredoval prihodnjo sezono, je izbral številko 9. Rus je priznal, da bi raje izbral 99, a je to že izbral Anotino Giovinazzi.

Pietro Fittipaldi, ki bo ta konec tedna v ekipi Haas nadomeščal Romaina Grosjeana, pa bo nastopil s številko 51, Jack Aitken, ki bo v ekipi Williams nadomeščal Georga Russlla, pa je za premierni nastop izbral številko 89.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj