SAVDSKA ARABIJA zapira meje: Je reli DAKAR pod vprašajem?

Avtor prispevka: , objavljeno 23. decembra 2020 .

Nenadoma so se pojavila nova vprašanja v zvez z relijem Dakar, ki bo potekal v Savdski Arabiji od 3. do 15. januarja 2021. V ponedeljek (21. decembra) je Savdska Arabija zaprla meje in ustavila vse mednarodne letalske povezave. Ukrepi sprva veljajo en teden.

Zaradi mutacije koronavirusa vse več držav prekinja letalske povezave z Veliko Britanijo. Od polnoči je, na primer, Nemčija popolnoma ustavila letalski promet proti Veliki Britaniji. Tudi zunaj Evrope se vedno več držav želi zaščititi pred vnosom nove mutacije. Tako je tudi Savdska Arabija v ponedeljek napovedala, da bo zaprla vse meje. Prav tako bodo ustavljene vse mednarodne letalske povezave.

Zaradi zaprtja zračnega prostora v Savdski Arabiji je znameniti reli Dakar pod vprašajem.

Letala z mednarodnih letov ne smejo pristajati v Savdski Arabiji vsaj en teden. To začasno prepoved bi lahko podaljšali še za en teden. Prepoved potovanj seveda lahko poruši načrte številnih udeležencev Dakarja, ekip in mehanikov. Na primer, naš predstavnik na Dakarju, Simon Marčič, je hotel tja prispeti 26. decembra. Trenutno ni znano, ali obstajajo izjeme glede omejitev potovanja za udeležence Dakarja. Savdska Arabija je sicer za organizacijo slavnega vzdržljivostnega relija namenila lepe vsote denarja.

V izjavi notranjega ministra piše, da so mednarodni leti za en teden prekinjeni. Obstaja pa opomba, da obstajajo “posebne izjeme”. Vsaj za teden dni se zapirajo tudi kopne in morske meje. Poleg tega nova uredba določa, da morajo biti vsi ljudje, ki vstopajo iz Evrope, dva tedna v karanteni. To se začne na dan vstopa. V tej karanteni je treba vsakih pet dni opraviti test na novi koronavirus.

V nasprotju z Evropo v Savdski Arabiji v začetku zime ni izbruhnil tretji val. Država s 34 milijoni prebivalcev v povprečju na dan poroča o približno 200 pozitivnih primerih, s trendom upadanja.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj