Savadori uradno naveden kot dirkač Aprilie 2021

Avtor prispevka: , objavljeno 23. novembra 2020 .

Na seznamu dirkačev MotoGP sezone 2021 ja v moštvu Aprilie kot redni dirkač ob Aleixu Espargaroju naveden Lorenzo Savadori, ki je na zadnjih treh dirkah letošnje sezone nadomeščal rezervnega dirkača ekipe, Bradleya Smitha.

Smith je nadomeščal Andreo Iannoneja, kateremu so komisarji prepovedali nastopati zaradi zlorabe poživil, od končne razsodbe v njegovem primeru, ko je bila njegova pritožba zavržena, kazen pa podaljšana na 4 leta, Aprilia mrzlično išče novega rednega dirkača.

Številni dirkači razreda Moto2 so odklonili priložnost, čeprav naj bi bil Joe Roberts potrjen minuli konec tedna. Toda tudi Američan očitno priložnosti ni izkoristil.

Na objavljenem seznamu pa je mogoče videti tudi, s katerimi štartnimi številkami bodo nastopali dirkači. Luzca Marini bo dirkal s številko 10, njegov moštveni kolega letošnje sezone, Enea Bastianini bo dirkal s številko 23, saj je 33, s katero dirka sicer, zasedel Brad Binder.

Jorge Martin je doslej dirkal s številko 88, ker pa je to zasedel Miguel Oliveira, bo Španec dirkal s številko 89. Aktualni svetovni prvak Joan Mir je za zdaj izbral svojo številko 36, vendar pa lahko pred začetkom sezone kot prvak vendarle uporabi številko 1.