Sauber zanikal vožnje s skoraj prazno posodo goriva

Avtor prispevka: , objavljeno 4. februarja 2015 .

Pri Sauberju so nedvomno opozorili nase na zadnjih testiranjih v Jerezu, kjer konkurenca sumi, da sta Ericsson in Nasr vozila s skoraj prazno posodo goriva. Felipe Nasr je bil tako tredji dan celo najhitrejši, sicer pa sta Sauberjeva dirkača vse skozi zasedala drugo mesto, za najhitrejšim Ferrarijem. Sicer so pri Sauberju vedno najhitrejši krog odpeljali z mehkejšimi pnevmatikami, a v sredo je po enajstih krogih padel tisti najhitrejši, kar nakazuje na bolj polno posodo goriva.

Po testiranju je bil seveda Ericsson zelo zadovoljen, saj kot sam pravi jim gre zelo dobro: “Sestavili smo nekaj dobrih stvari in kot kaže smo na pravi poti. Že od nedelje smo naredili nekaj korakov naprej in kar je najpomembneje, naredili smo kar nekaj krogov brez večjih težav.”

Če imajo ta pred sezonska testiranja kaj teže na celotno sezono, torej lahko pričakujemo, da bo letošnji dirkalnik osvojil več točk kot lanski. Lani namreč ekipa ni osovjila niti ene točke, kar je tudi prvič v njihovi zgodovini formule 1. Seveda pa Marcus ne bi bil rad prehiter z napovedmi: “Težko je karkoli napovedati. Sam prihajam iz Caterhama, zaradi česar je to zame velik korak naprej. Pa tudi, če primerjam dirkalnik s tistim v Abu Dhabiju, je to velik korak naprej. Menim, da gre razvoj dobro naprej, letos imamo definitivno boljši dirkalnik.”

Za konec je Ericsson dejal, da je tudi Ferrari naredil dober korak naprej v primerjavi z Abu Dhabijem, a počakati bo potrebno še nekaj časa, da se realna forma pokaže pri vseh. Je pa Šved potrdil, da so po testiranjih v Jerezu še bolj optimistični: “Dobili smo nov zagon in tudi fantje doma v tovarni imajo več energije.”

 

Foto: Sauber