Sauber tudi v 2016 z Ericssonom in Nasrjem

Avtor prispevka: , objavljeno 23. julija 2015 .

Letošnja dirkača moštva Sauber bosta za švicarsko ekipo dirkala tudi v prihodnji sezoni.

Potem ko lani niso osvojili nobene točke, so pred letošnjo sezono močno prevetrili svojo dirkaško zasedbo in v svoj dirkalnik posedli Marcusa Ericssona, ki je prej dirkal za Caterham, ter Felipeja Nasrja, ki je napredoval iz serije GP2.

Dvojec je do prvih točk prišel že na prvi dirki, ko je Nasr v Avstraliji končal na petem mestu, Ericsson pa na osmem. Medtem ko se sezona preveša v drugo polovico, sta zdaj, ko je njuna bližnja prihodnost znana, oba izrazila veliko zadovoljstvo nad izkazanim zaupanjem s strani moštva.

“Zelo sem vesel, da mi je Sauber izkazal zaupanje in ponudil še eno priložnost, da pokažem, česa sem zmožen,” je dejal Ericsson. “Z moštvom sem že na prvi dirki osvojil svoje prve točke v formuli ena, iz dirke v dirko pa se bolje spoznavam s člani moštva in čutim, da me vse bolj cenijo kot dirkača,” je še dodal.

“V prvi polovici moje prve sezone v formuli ena sem pridobil veliko izkušenj s stališča dirkanja, pa tudi z osebne plati. Peto mesto na moji prvi dirki je zelo svetla točka moje kariere. Zdaj pa se veselim druge polovice sezone. Moj cilj je ekipi pomagati, kolikor le morem, tudi z razvojem dirkalnika,” je dejal Nasr.

50 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje