Sauber: Leclerc letos ne bo zamenjal Raikkonena

Avtor prispevka: , objavljeno 29. junija 2018 .

Vodja ekipe Sauber Frederic Vasseur je dejal, da ni bilo nobenih pogovorov glede tega, da bi Charles Leclerc že med sezono zamenjal Kimija Raikkonena. Pri Ferrariju naj bi si že v naslednji sezoni želeli Charlesa Leclerca imeti v svoji ekipi namesto Kimija Raikkonena. V zadnjem času pa so se pojavile govorice, da naj bi predsednik Ferrarija Sergio Marchionne želel omenjena dirkača zamenjati že po poletnem premoru letos.
Vasseur je ob tem dejal:
“Imamo pogodbo z njim (Leclercom) do konca sezone in o prihodnosti še nismo govorili. Razumem, da so se pojavile številne govorice, toda te niso resnične. Mi smo osredotočeni na svoje delo, Charles je osredotočen na projekt Sauber. O prihodnosti bomo govorili kasneje.”
Na vprašanje ali je prišla ponudba za zamenjavo je odgovoril:
“Nič nismo dobili na mizo.”
Leclerc je na zadnjih petih dirkah štirikrat osvojil točke, v Franciji pa se je na kvalifikacijah prvič v svoji karieri uspel prebiti v zadnji del.
Vasseur je dejal, da se mu zdi pametneje počakati do konca sezone in nato zamenjati ekipo.
“Mislim, da ni pametno menjati moštva med sezono, bolje je počakati do konca sezone in nato iti po običajnem postopku.”

Leclerc je v Formulo 1 prišel potem, ko je zaporedno osvojil naslov prvaka v GP3 in Formuli 2. Zato je večina imela zanj visoka pričakovanja. Začetek ni bil najboljši. Mladi Monačan je imel na prvih treh dirkah težave pri privajanju na dirkalnik Formule 1.
Vasseur je na vprašanje ali je presenečen nad formo Leclerca odgovoril:
“Po dirki na Kitajskem, kjer se je Charles zavrtel ste me novinarji začeli spraševati kaj menim na to, da Charles ne dosega želenega nivoja. Ostali smo mirni. Opravlja izjemno delo, toda ni še svetovni prvak. Če bo imel v naslednjih dirkah morda težave, nočem, da ga novinarji zasujete s takimi vprašanji.”

“Se zelo hitro uči in napreduje. Vesel in ponosen sem nanj. Zelo dobra prenaša pritisk in vso medijsko zanimanje. Šest mesecev nazaj je bil v Formuli 2 in bolj malo ljudi je vedelo zanj. Je zelo velika razlika med lanskim novembrom in letos, ko se veliko vrti in dogaja okoli njega. Impresioniran sem nad njegovo mirnostjo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish